FC Zaanstreek

logo futsal fc zaanstreek

Lijfsbehoud FC Zaanstreek 1: Wonderbaarlijke ontsnapping na 1-4 zege op Triple ThreaT/Onside

Zaanstad- De zaalvoetballers van hoofdklasser FC Zaanstreek 1 hebben op wonderbaarlijke wijze lijfsbehoud weten te bewerkstellingen. In Haarlem moest gewonnen van directe concurrent Triple Threat/Onside futsal 1 om rechtstreekse handhaving. In het Haarlem college werd met 1-4 gewonnen en daardoor werd op de laatste speelronde ten kosten van de Haarlemmers handhaving afgedwongen.

De laatste twee ploegen degradeerden- dat zijn de nummers 12 een 11- in de vorm van ZV De Ruif 1 en Scagha’66 2. De nummer 10 was voorafgaand aan het duel nog FC Zaanstreek 1 maar door de spectaculaire zege eindigde Triple ThreaT/Onside futsal 1 op plaats 10. FC Zaanstreek 1 werd 9e en blijft daarmee behouden voor de hoofdklasse. De ploeg van Mohammed Benaya kon daarmee opgelucht ademhalen. Vorige week werd hekkensluiter zv De Ruif 1 al verslagen. Twee weken eerder deed de ploeg al goede zaken door de derby tegen het hooggeklasseerde Zaanstad 1 met 3-2 te winnen. In de laatste fase bleek dat de lichblauw witten toch voldoende in huis had om zich te handhaven in de hoofdklasse.

Volgend seizoen komt daar The Match 1 uit Oostzaan bij. Die ploeg werd kampioen in de 1e klasse en zal hoogstwaarschijnlijk bij de twee Zaanse ploegen worden ingedeeld. Ook The Counters 1 promoveerde dit seizoen van de 2e klasse naar volgend jaar de 1e klasse. En daarmee zijn de Zaanse zaalvoetbalploegen bezig aan een opmars.