FC Zaanstreek

logo futsal fc zaanstreek

Oefenduel Landskampioen OS Lusitanos vr.1 tegen FC Zaanstreek jo19-1

Zaanstad- Op uitnodiging van OS Lusitanos vrouwen 1 is het team van FC Zaanstreek jo19-1 uitgenodigd voor een oefenwedstrijd in de Amsterdamse sporthal Calvijn in Amsterdam. Op vrijdag 23 augustus 20:30 uur spelen de Zaankanters tegen de Landskampioen van de vrouwen eredivisie.

Per adres sporthalCalvijn, Pieter Calandlaan 3, 1065 KH Amsterdam treft ‘The new Great Old’ jo19-1 op vrijdag 23 augustus 20.30 uur de vrouwen van OS Lusitanos. Net als twee seizoenen geleden ontving onze club een uitnodiging. De vriendschap tussen teambegeleider Jose en voorzitter Ralph leidde in deze tot het oefenduel zo vlak voor het begin van de competitie, seizoen 2024-2025.

Mede door de verdienste van Zaandammer Jose Lopes hebben de vrouwen van zaalvoetbalploeg OS Lusitanos het afgelopen seizoen 2023-2024 een mooie afsluiting van een historisch seizoen gemaakt. De van origine Portugese clubman zet zich al jaren in voor de zaalvoetbal vereniging uit Amsterdam.

In Heerhugowaard twee maanden geleden, werden de vrouwen van FC Marléne geklopt. Uiteindelijk waren er 18 strafschoppen nodig om FC Marléne op de knieën te krijgen. Daarmee wist OS Lusitanos de vierde landstitel (sinds de invoering van de Eredivisie) binnen te halen. Naast de Supercup, de FutsalCup is dit seizoen ook de kampioensschaal te bewonderen in Amsterdam.

De jonge ploeg van de nieuwe FC Zaanstreek jo19-1 coach/begeleidster Nathalie wacht een sportieve uitdaging in Amsterdam.