FC Zaanstreek

logo futsal fc zaanstreek

Overzicht Klasse-indeling seizoen 2024-’25 futsal (en veld) vanaf 1 juli beschikbaar

Zaanstad- Verenigingen kunnen vanaf 1 juli een klasse-overzicht van de ingeschreven teams opvragen in Sportlink Club. Dit zal futsal vereniging FC Zaanstreek, indien bekend, dan ook zo snel als mogelijk met haar leden communiceren.

Verenigingen hebben de afgelopen weken teams ingeschreven voor de competities veldvoetbal en futsal van komend seizoen. Vanuit die inschrijvingen heeft de KNVB de klasse-indeling voor de verschillende competities (categorie B) gemaakt. Als service aan de verenigingen wordt altijd een overzicht gegeven van de ingeschreven teams. Verenigingen kunnen dan controleren of teams op het gewenste niveau zijn ingedeeld. Tegelijkertijd wordt dan ook een overzicht gegeven van het aanbod van teams per leeftijdscategorie en klasse.

De verwerkte inschrijving, en mogelijke correcties in verband met promotie en degradatie, komen voor de verenigingen vanaf 1 juli 2024 beschikbaar via Sportlink Club. Dit is nieuw ten opzichte van de afgelopen jaren. Toen publiceerde de KNVB de informatie op de KNVB-website. In onderstaand document leggen we kort uit hoe verenigingen deze informatie op kunnen vragen in Sportlink Club.

Aanvullend geven we dit keer ook een overzicht van de jeugdteams O13 tot en met O19 in de divisies en de hoofdklasse. Dit seizoen nemen zij voor het eerst hun speelniveau mee naar de opvolgende leeftijdscategorie.

De KNVB verzoekt verenigingsvertegenwoordigers om de klasse-indelingen te controleren. Eventuele verzoeken voor het wijzigen van klasse-niveau dienen uiterlijk 7 juli te worden ingediend via Sportlink Club via ‘Indeling- en terugtrekverzoeken’ (zie hiervoor de handleiding). Verzoeken tot wijziging van het klasse-niveau die worden ingezonden na 7 juli worden niet meer in behandeling genomen.