FC Zaanstreek

logo futsal fc zaanstreek

Blijf jij ook bij FC Zaanstreek spelen? Eventueel opzeggen voor 15 juni

Zaanstad- Blijf jij ook volgend seizoen zaalvoetballen bij F.C. Zaanstreek? Dat hopen wij natuurlijk van harte. Want de Zaanse futsalclub groeit en bloeit, mede dankzij jullie. Volgend jaar spelen alle teams KNVB en is het mogelijk aan te geven of je bijvoorbeeld met de Zaanse hallencompetitie wilt meespelen.

Wil je toch opzeggen? Doe dat dan vóór woensdag 15 juni 2024. 

Opzeggen kan alleen schriftelijk via een e-mail aan info@fczaanstreek.nl Je krijgt dan een bevestiging per e-mail. Het is nooit leuk om een lid te zien vertrekken, daarom willen we graag leren wat we nog beter kunnen doen. Daarom vernemen we bij jouw eventuele opzegging wat de reden is, zodat we deze informatie kunnen gebruiken ter verbetering van de club. 

Het opzeggen van het zaalvoetbal lidmaatschap dient dit jaar- seizoen 2023/’24- voor woensdag 15 juni van het lopende seizoen te gebeuren. Opzeggen na deze datum kan tot gevolg hebben dat je de futsalclub bondsgeld moet betalen omdat wij in sportlink niet op tijd hebben afgemeld.

In de wet (Artikel 2:36 BW) staat dat een lid tegen het einde van het boekjaar op kan zeggen, met een opzegtermijn van vier weken.

De meeste sportverenigingen houden het kalenderjaar aan als boekjaar. Oftewel: leden die hun lidmaatschap willen beëindigen, dienen vóór 30 november op te zeggen. Doen ze dat niet, dan zijn ze automatisch nog een jaar lid.

Statuten over opzegtermijn

In de statuten kan hiervan afgeweken worden. Dit betekent dat een sportvereniging in de statuten zelf kan bepalen wat de opzegtermijn is en hoe het lidmaatschap opgezegd kan worden (bijvoorbeeld alleen schriftelijk). Een lidmaatschap van een vereniging kan alleen conform de statuten opgezegd worden.