Vanaf 16 maart zal de nieuwe sporthal Zaandam-Zuid ook voor wedstrijden van KZ Zaanstreek worden gebruikt. Deze zal vervang in korte termijn sporthal de Vang op de Vermiljoenweg.

Het ontwerp is in nauwe samenwerking tot stand gekomen met de sportverenigingen en de gymdocenten die gebruik gaan maken van de hal. Licht, akoestiek en bijvoorbeeld kleur waren belangrijke punten in deze overleggen. Met deze nauwe samenwerking wil de gemeente Zaanstad een sporthal realiseren die voor de komende tientallen jaren een uitstekende plek is om te sporten: voor jong en oud.
Overdag kunnen de leerlingen van VMBO-scholen de Faam en Pascal Zuid de nieuwe hal gebruiken en ’s avonds door alle andere sportliefhebbers. Het nieuwe ontwerp werd mei 2013 gepresenteerd en sportverenigingen en omwonenden reageerden enthousiast op het ontwerp. Het wordt een compacte sporthal met een goede uitstraling naar de omgeving.

Duurzaamheid

In het ontwerp voor de sporthal staat duurzaamheid centraal. Zowel op het gebied van energieverbruik en onderhoud als het materiaalgebruik. De nieuwe hal aan de Weer vervangt Sporthal de Vang aan de Vermiljoenweg. Naast de hal aan de Weer is de gemeente ook aan de slag met een nieuwe sporthal in Koog aan de Zaan als vervanging van de huidige hal de Sprong.
Het college van Zaanstad vindt sport belangrijk: elke Zaankanter moet kunnen sporten. Daarom zet Zaanstad zich momenteel actief in om de basis op orde te krijgen. Daarbij gaat het er om dat er aan randvoorwaarden wordt voldaan die sporten voor iedereen mogelijk maken. Tegelijk moet er ook op sport bezuinigd worden en daarom kijkt de gemeente kritisch naar hoe zaken georganiseerd zijn. De bouw van deze hal is hiervan een voorbeeld. Door de bundeling van twee gymnastieklokalen (van Pascal Zuid) en de sporthal is een flink bedrag op de bouw bespaard. Daarnaast biedt het efficiƫnte gebruik een goed exploitatie vooruitzicht.

Het adres van sporthal Zaandam Zuid is:

De Weer 26
1504 AH Zaandam
GPS: 52.437188, 4.844770

bron: rodi.nl

februari 19, 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.