Afgelopen vrijdag 19 januari bewees FCZSW/EVBOX 1 zichzelf een goede dienst door in Schermerhorn Sporting S te verslaan.
Het moge duidelijk zijn dat de twee nieuwe aanwinsten in de winterstop het team een impuls hebben gegeven. De spirit in het team is weer helemaal terug. Ook Miquel Odero sloot na een paar weken blessureleed weer aan binnen de selectie.
Met 4 wissels op de bank konden alle spelers zich stuk spelen en volop druk geven waardoor het de opbouw van Sporting S prima kon verstoren.
Mede door de terugkeer van keeper Lesley Dissel werd er slechts 1 tegentreffer geincasseerd. In de rust stond de 0-2 op het bord. Na een 3-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht totdat de bal er wel een keer inrolde door miscommunicatie tussen de doelman en Mounir Raji. Doordat er een gele kaart werd getrokken en de Zaankanters met een mannetje minder kwamen te staan beleefde het team nog een paar benauwde momenten. Mede doordat Sporting S slordig met de mogelijkheden omging konden de blauw witten de zege naar zich toetrekken en werd het uiteindelijk in de slotminuten nog 1-5. Door deze overwinning steeg het team een plekje en vind het de aansluiting met de subtop. Wellicht biedt de derde periodetitel nog mogelijkheden. De korte termijn doelstelling is handhaving in de hoofdklasse. De aankomende week is er geen wedstrijd ingeplaned maar op vrijdag 2 februari volgt in de Tref in Zaandam de thuiswedstrijd met Demi Sport uit Beverwijk; het verschil op de ranglijst bedraagt 3 punten. Peter Weisz en zijn mannen gaan er alles aan doen om op gelijke hoogte met Demi te komen.

januari 22, 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.