Verslag Peter Weisz: Sparta ‘67 1 – FCZSW/EV-Box 1

Na een lastige voorbereiding door blessures en vakanties ging het 1e team naar ’t Zand in Noord Holland om daar hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse te spelen.
Het was al snel duidelijk dat de Hoofdklasse duidelijk een niveau hoger is dan de 1e klasse.
Snel en fysiek voetbal. Met Mounir Raji en Mouad Ben Chekh weer terug in de basis, maar helaas zonder Nordin Ouameu r(blessure) begonnen wij meteen druk te zetten. Helaas was het eerste doelpunt voor Sparta ’67. Onze Hamid Ouameur maakte de score al snel gelijk. 1-1.
Mouad moest helaas vroegtijdig afhaken ivm een blessure. 1 wisselspeler dus op de bank.
Het spel ging over en weer en Mounir maakte met een enorm hard schot in de kruising 1-2 voor ons. Sparta ’67 kwam daarna gelijk met een afstandschot door het midden. 2-2.
“Midden dicht” is dan ook de meeste gehoorde kreet.
Na de rust bewoog het spel weer heen en weer en maakte Abdelilah (Appie) Berzghout de 2-3 voor FCZSW. We kwamen zelfs voor met 2-4 omdat onze Miguel Odero Mingues het overzicht hield met een vlijmscherpe pass door het midden waardoor Hamid zijn 2e doelpunt kon maken. Sparta ’67 zette nog meer druk en maakte 3-4. Miguel was natuurlijk weer lastig voor de Spartaanse verdediging en scoorde zelf 3-5. Sparta ’67 zette alles op alles en maakte nog een doelpunt. 4-5. Dankzij goed verdedigend spel van Mohamed Laghzal en onze keeper Lesley Dissel bleef het hierbij. De eerste overwinning is een feit.

september 18, 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.