FCZSW/EVBOX hervat competitie met gelijkspel

ASSENDELFT – Dat was wel eens anders voor het eerste team van FCZSW/EVBOX. Bij de hervatting van de zaalvoetbalcompetitie zaten er vier wissels op de bank. De Assendelvers hadden zich in de winterstop versterkt met Zohair Arbib en Dilshan Fong. Zo kon FCZSW/EVBOX op volle sterkte aantreden in de thuiswedstrijd tegen Z.V.V. Sparta’67 uit ’t Zand. De mannen van coach Peter Weisz stonden voor aanvang van het duel in de KNVB-hoofdklasse tiende van twaalf. Ze hoopten dan ook op de broodnodige punten tegen de nummer vijf van de competitie.

In de eerste helft waren beide ploegen zonder heel gevaarlijk te worden aan elkaar gewaagd. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg. In het tweede bedrijf kwam de wedstrijd helemaal los. Zowel voor FCZSW/EVBOX als Z.V.V. Sparta’67 vielen de nodige mogelijkheden te noteren. Na enkele minuten openden de bezoekers de score.

FCZSW/EVBOX joeg daarna op de gelijkmaker, maar de Zaankanters waren niet effectief in de afronding. Iets verder dan halverwege de tweede helft deelde de scheidsrechter twee tijdstraffen uit aan Z.V.V. Sparta’67 wegens commentaar op de leiding. Het spel lag zelfs even stil, omdat de arbiter en de Sparta-coach in discussie raakten en dit in de scheidsrechterskamer bijlegden.

FCZSW/EVBOX buitte de overtalsituatie uit en maakte gelijk. Kort daarna, toen de opponent weer volledig was, schoot Mouad Ben Chekh de 2-1 tegen de touwen. Lang kon FCZSW/EVBOX daar niet van genieten, want Abdellah Bezghout passeerde snel daarop ongelukkig zijn eigen doelman: 2-2. Ondanks kansen over en weer was dat ook de eindstand.

Daarmee schiet FCZSW/EVBOX weinig op. De ploeg zakt hierdoor naar de elfde positie. Volgende week vrijdag reizen de mannen af naar Schermerhorn voor de partij tegen nummer zeven Sporting S.1. Ze hopen dan op meer dan één punt.

Foto Daan Ruijter

januari 15, 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.