FCZSW/ZITOTEER.NL 1- OS Lusitanos 2 (6-1)
De laatste thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag 11 november werd gespeeld tegen mede periodetitelkandidaat Lusitanos 2 uit Amsterdam. Het verschil op de ranglijst was slechts 3 punten en lange tijd stonden de Amsterdammers bovenaan.
Lusitanos kwam met een dubbele bezetting richting Tref in Zaandam, twee keepers en 4 spelers op de bank. Vorig jaar kwam dit team als 1e elftal uit en promoveerde het net als FCZSW via de nacompetitie. De Zaankanters spelen al enige tijd in een wisselende samenstelling en hebben vaak ook niet meer dan 2 wissels op de bank. Gelukkigheeft het team wel wekelijks nog altijd voldoende kwaliteit in de basis om de opponent te kunnen verslaan.
Smaakmakers Miquel Odero, Mouad Ben Chekh, Ali Ouameur en Sem Klein konden geen deel uitmaken van de selectie.
Dit keer speelde invallers Wouter Kos, D Coffi en Samir Raji wederom mee. Kos maakte met zijn slimme acties en intelligente pasjes mede het verschil. Samen met de altijd sterk spelende Mounir Raji en was hij verantwoordelijk voor de eerste treffer waarbij Mounir Raji en Kos elkaar blindelings aanvoelden.Een scherpe strakke voorzet werd van rechts op links vanaf 10 meter afgelegd en werd contra door Kos ingeschoten. De principieel ingestelde scheidsrechter hield de wedstrijd kort tot ergernis van OS Lusitanos. De Amsterdammers konden zich niet vinden in de beslissingen van de scheidsrechter wat resulteerde in twee rode kaarten. Onder andere de coach werd naar de tribune gezonden.
De andere rode kaart werd getrokken wegens het beledigen van de scheidsrechter. Ook Nordin Ouameur kon dit keer zijn stempel op de wedstrijd drukken. Aan alles was te zien dat de Amsterdammer op hoger niveau heeft gespeeld; ook hij was in deze wedstrijd weer trefzeker. De ruststand van 3-1 was dan ook terecht!
In de tweede helft deden de Zaankanters wat ze moesten doen; niet meegaan in het temporiseren van de wedstrijd en ingaan op randzaken maar scherp inspelen en aansluiten en via de zijkanten de afmakers bereiken. Dit resulteerde in een uiteindelijke zakelijke 6-1 overwinning. Opvallend waren de twe doelpunten van D.Coffa De aanvoerder regelt de zaken voor het eerste elftal samen met zijn stiefvader Peter Weisz. Coffa stond nog geen tien minuten `koud`in het veld en was twee keer trefzeker waardoor de genadeklap kon worden gegeven. Mede door sterk keepen van Lesley Dissel wisten de Amsterdammers het net slechts eenmaal te vinden. Ook in de laatste paar minuten toen FCZSW de wedstrijd met 4 man moest uitspelen redde de keeper een paar keer fraai.
Mede doordat Volendam 3 met 13-1 thuis van Plein `13 won kon de periodetitel nog niet worden binnengehaald. De eerste periode telt 8 wedstrijden, de 2e en 3e periode is 7 wedstrijden. Volgende week kan bij minimaal een gelijkspel de 1e periodetitel worden gevierd.
Dan speelt het elftal van coach Weisz op vrijdag avond 18 november om 22 uur uit in Amsterdam/sporthal Ookmeer tegen rode lantaarndrager AC Kingdom 2.
november 14, 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.