FC Zaansportswear deed zichzelf maandagavond wederom tekort door naast de 2e periodetitel te grijpen. De Amsterdammers van zaalvoetbalvereniging Elbalta 2 kwamen naar sporthal de Vang met de instelling om het de koploper eens flink lastig te maken en daar slaagde het in. Het werd een vervelende avond voor de Zaankanters die ietwat nonchalant aan de wedstrijd begonnen en incompleet startten. Hierdoor stond het in de 5e minuut al met 0-1 achter.

De technische voetballers van veelal marokaanse afkomst bleken technisch begaafd en bezitten een goalie die van absolute meerwaarde bleek voor het team van de Amsterdammers. Halverwege de 1e helft kwam Ali el Ghazali het veld in en liet direct zien dat hij met zijn explosiviteit het verschil bij tijd en wijle kon maken. Hij liet de 1-1 aantekenen en daarmee verwachtte men een kanteling van de wedstrijd. Dit bleek niet het geval want door miscommunicatie tussen keeper Dissels en de laatste man die elkaar knullig in de weg liepen waardoor de bal doorschoot kon Elbalta simpel de 1-2 intikken. Het was kenmerkend voor FC Zaansportswear dat regelmatig de eindpassing niet goed was en dat het de vele mogelijkheden die de ploeg toch nog kreeg niet goed genoeg werden afgerond. Onder andere een aantal afstandshoten van Mounir Raji en tal van scrimmages voor het doel haden een beter lot verdiend voor de thuisploeg. Hiermee riep de ploeg het onheil in zekere zin over zichzelf af. De gelijke stand van 2-2 werd uiteindelijk bereikt maar kort daarna werd de 2-3 alweer aangetekend in het voordeel voor Elbalta.
Het leek om moedeloos van te worden maar toch bleef de ploeg van coach Peter Weisz erin geloven en knokte voor iedere meter. De vele aanvalsdriften werden door Elbalta afgestraft door wel efficient de kansen te benutten. De voorsprong werd tegen de verhouding in uitgebouwd tot 2-4. Ali el Ghazali wist Fc Zaansportswear nog wel terug in de wedstrijd te brengen door zijn 2e treffer van de avond aan te tekenen. Hierdoor werd het 3-4 en mocht de ploeg nog even blijven hopen. Het was pijnlijk voor de mannen van Zaansportswear om te constateren dat de werklust niet werd beloond en de 3-5 vlak voor tijd ook nog viel. Door dit verlies moest de 2e periode titel en koppositie worden overgegeven aan de achtervolgers. Een plek in de nacompetitie lijkt ineens niet meer zo zeker.

januari 20, 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.