Door Erik Jan Aafjes

Woensdag 6 maart heeft de JO11-1 een gelijkspel behaald tegen het hoog geklasseerde Veerhuys. Het was een zeer spannende wedstrijd. Dat is de norm voor dit team. De week daarvoor werd met 5-4 verloren in Volendam en de wedstrijd daarvoor met 8-9 tegen Scagha uit Schagen. In deze wedstrijd werd een 2-7 achterstand goed gemaakt tot 7-7 om uiteindelijk toch jammerlijk nipt te verliezen.

De ploeg bestaat uit een mix van spelers die op het veld bij Sporting Krommenie en SVA spelen. Er wordt in mooie blauwe shirts gespeeld. Enige nadeel is dat er geen rugnummers op staan zodat de spelers voor de neutrale toeschouwer moeilijk uit elkaar te halen zijn. De coaches zijn Ralph Kerssens, Laurens Haans en Demis Bootsman. Helaas heeft Kick Bootsman zijn teen gebroken door een ongelukje op de trampoline. Hij kon daardoor niet meespelen. Hij was wel aanwezig om zijn ploeg aan te moedigen.

Tegen Veerhuys liep de ploeg tegen een snelle achterstand aan door een tegendoelpunt van de enige dame op het veld Fenna Emmelkamp. In de laatste seconde voor de rust scoorde Veerhuys de 0-2. Tussendoor waren er kansen genoeg voor de thuisploeg. Bas Warmerdam speelde zich bijvoorbeeld via een schijnbeweging mooi vrij, maar zijn schot raakte de paal. Ook werd er een inzet van hem van de lijn gehaald. Jayzon Haans had weinig geluk want zijn schoten gingen net naast of werden gestopt. Keeper Kevin Dreves wist fraaie reddingen te verrichten.

In de tweede helft werd het al snel 0-3 en kon de traditionele inhaalrace beginnen. Dankzij twee mooie goals van Cas Kerssens werd het 2-3 en zeer spannend. Alles werd op de aanval gegooid. Veerhuys kreeg hierdoor via enkele snelle counters kansen, die door keeper Kevin Dreves werden gestopt. Levi Pirovano maakte de luid bejubelde gelijkmaker. Cas Kerssens maakte er zelfs 4-3 van en hij vervolmaakte hiermee zijn hattrick. Diverse toeschouwers vonden dat de scheidsrechter (look a like van de legendarische Italiaanse top arbiter Pierluigi Colina maar dan fitter) voor het einde moest fluiten, maar er waren nog drie minuten te spelen. Uit een schitterende vrije trap (vergelijk met Lasse Schone tegen Real Madrid) maakte Veerhuys gelijk. Even later raakten ze ook de binnenkant van de paal. Zinderende spanning dus. Tot verdriet van iedereen die FCZSW een warm hart toedraagt maakte Veerhuys in de laatste minuut met een onhoudbaar schot de 4-5 en leken de jongens wederom tegen een nederlaag op te lopen. Opgeven komt niet in woordenboek voor. In de blessuretijd scoorde Tim Klein de gelijkmaker. Uit een corner stuiterde de bal uit het zes meter gebied en hij drukt de bal mooi hoog in het doel.  Heel knap met vijf tegenstanders en twee medespelers voor zich. Het eerste punt in de competitie is behaald. Dit smaakt naar meer. 

Coach Demis Bootsman: ‘we hebben veel kansen gehad en gemist. Op het laatst zijn we goed weggekomen, maar het gelijke spel is dik verdiend.’ Laurens Haans: ‘met name de wijze waarop we gescoord hebben namelijk uit mooie combinaties stemt tot tevredenheid.’ Op vrijdagavond 15 maart wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen Zwaag/ Hoogland kozijnen.

FCZSW J011-Veerhuys JO11-2 5-5; scheidsrechter Laurens Haans;
4. Veerhuys 0-1;
20. Veerhuys 0-2;
22. Veerhuys 0-3;
25. Cas Kerssens 1-3;
30. Cas Kerssens 2-3;
33. Levi Pirovano 3-3;
36. Cas Kerssens 4-3;
37. Veerhuys 4-4;
40. Veerhuys 4-5; 40+1 Tim Klein 5-5;
Opstelling: Kevin Dreves (keeper), Jayzon Haans, Cas Kerssens, Tim Klein, Bas Warmerdam (aanvoerder), Levi Pirovano, Tim van de Werd, Finn Kok

[foogallery id=”4739″]

maart 7, 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.