Bouwbedrijf Vaessen bouwt topsportcentrum “De Koog”
26-09-2014 NoordhollandsDagblad De gemeente Zaanstad wil Topsportcentrum “De Koog” laten bouwen door bouwbedrijf Vaessen uit Raamsdonksveer. Zaanstad neemt echter pas een definitief besluit als de gemeenteraad de financiĆ«le dekking heeft goedgekeurd. Bouwbedrijf Vaessen, gespecialiseerd in sportaccommodaties, had de economisch meest voordelige inschrijving gedaan. In totaal deden vijf bedrijven een gooi naar de klus.

Topsporthal
Er ligt nu een plan: 1 nieuwe grote sporthal te bouwen.”De Koog”
Die nieuwe sporthal word wel een multifunctionele sporthal. Deze sporthal krijgt 2 hallen.
Een zogenaamd Topsporthal en een hal voor de breedtesport.
KZ en ook volleybalclub Zaanstad gaan hun thuiswedstrijden spelen in de Topsporthal. Met nadruk is gezegd dat de Topsporthal geen eigendom is van KZ.
KZ zou eventueel wel het beheer daarover krijgen, maar daar word verder nog over vergaderd.

De hal voor de breedtesport daar kunnen o.a. Matchpoint, Roda, KZZ en dus The Counters in gaan spelen. Het beheer valt waarschijnlijk onder Stichting Zaanse Zwembaden, die nu ook het beheer hebben over de Sprong, De Tref, De Vang en De Trias. Het beheer is nog wat anders als horeca. Dat zal nog verder worden ingevuld.

Momenteel wordt er gesproken over de indeling van de sporthallen,
t.w.hoeveel kleedkamers, vergaderruimte`s, de grote van de hal, de grote van de kantine`s, tribune`s en nog veel meer.
Er is een plan van eisen ingesteld die de verenigingen voor 1 november moeten laten weten. Er zijn bouwondernemers en projectontwikkelaars bij betrokken.

Nu is men er zeker van dat in de nieuw te bouwen sporthal “De Koog” over 2 jaar gespeeld kan worden. Bron: www.thecounters.nl

december 21, 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.