FC Zaanstreek

logo futsal fc zaanstreek

FC Zaanstreek 1 doet wat het moet doen en wint met 2-0 van zvv De Ruif 1

Zaanstad- Dat zvv De Ruif 1 zonder wissels naar sporthal De Koog in Koog aan de Zaan was gekomen betekende niet dat de ploeg uit Tuitjenhorn geheel kansloos was. De huid werd duur verkocht en de ploeg mocht lange tijd blijven hopen op een resultaat. Toch waren de Zaankanters tweemaal trefzeker.

Bij winst mocht zvv De Ruif nog hopen op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Al gaf de ploeg aan volgend seizoen- na jaren te hebben meegedraaid in de top van het amateur zaalvoetbal- de stekker eruit te halen. De club heeft met nog maar één team moeite om wekelijks genoeg echt gemotiveerde spelers op te kunnen stellen. Maar vrijdag streden de spelers die wel aanwezig waren voor een laatste resultaat en daarmee nog kans op lijfsbehoud. Want je weet in de voetballerij nooit hoe zaken lopen.

Met een lastig te passeren en solide defensie kwamen de spelers van FC Zaanstreek weinig in scoringspositie. Wel wist de ploeg van Mo Benaya tot tweemaal toe het net te vinden. Maar met een aantal keer gevaarlijk opkomende keeper van de Ruif waren misschien de beste kansen nog wel voor de bezoekers. FC Zaanstreek beschikt dit seizoen over een uitermate betrouwbare sluitpost. Abdel Biara wist met een paar reddingen zijn ploeg te behoeden voor een onterechte stunt van De Ruif.

Door het verlies van Triple Threat in Schagen- tegen Scagha’66 2 dat in de laatste fase veel punten pakte- mag FC Zaanstreek volgende week bij een goed resultaat zelfs nog denken aan direct lijfsbehoud voor de hoofdklasse. Wel moet er dan gewonnen worden in de laatste wedstrijd van het seizoen. Degraderen kan ook nog steeds want het verschil tussen Schagen United 2 en FC Zaanstreek is drie punten en -7 doelpunten in het voordeel voor de Zaankanters. Bij een gelijkspel gaat de ploeg de nacompetitie in. Vrijdag 19 april staan de duels Texel’94 2- Scagha’66 2 en Triple Threat/Onside futsal 1- FC Zaanstreek 1 op het programma. Alles is dus nog mogelijk volgende week vrijdag in het Haarlem College.