FC Zaanstreek

logo futsal fc zaanstreek

FC Zaanstreek 2 doet goede zaken: 6-5 winst op directe concurrent Kondo Budjang 1

Zaanstad- Dat futsalclub FC Zaanstreek over een prima selectie bestaat werd vrijdagavond 19 april maar weer eens duidelijk. Niet alleen het eerste team won maar ook FC Zaanstreek 2 wist een fraaie 6-5 zege te boeken op directe concurrent Kondo Budjang 1. Een verslag werd ‘de ”the day after’ aangeleverd.

Op deze druilerige vrijdag 19 april was het om 19:30 tijd voor een kraker in sporthal Wormer. Vandaag stond FC Kondo Budjang 1 op het menu. Beide teams stonden na twee gespeeld op zes punten. De startopstelling was: X. Baarslag op het hok, Huub ervoor met op de flanken Julian en Lucas, Joes vocht de strijd uit in de punt van de opstelling.

Zoals verwacht speelde Kondo veel de bal rond op gepaste afstand van Baarslag. Echter, na een goeie individuele actie van Julian kwam Zaanstreek 2 op 1-0. Het signaal werd snel afgegeven, men was in Wormer klaar voor een strijd! Amper drie minuten later kwam de ingevallen Tom Vredevoort (ik hoor u denken: “is dat toevallig familie van?” Het antwoord daarop is Ja) goed uit een 1 tegen 1 waardoor Zaanstreek in een 3v1 kwam. Zijn uitgestelde pass zette Huub op een gemakkelijke intikker, 2-0. Dit ging te gemakkelijk, dat was ook de algemene opinie. Vandaar dat er na wat wissels en de nodige meters in de benen wat onoverkomelijke slordigheden in het spel slopen. Nou is Kondo Budjang uiteraard geen misselijke ploeg, helemaal niet gek dus. Door het slordig overgeven van mannetjes en de vele beweging bij Kondo werd de schade van hun kunt snel gerepareerd, 2-2 met nog vijf minuten tot de rust. Met een miraculeuze redding (?) die twee keer binnenkant paal eruit ging voorkwam Baarslag een achterstand met rust: 2-2 en tijd voor een spreekwoordelijk kopje thee.

Tijd voor de hervatting: het was weer zaak om op voorsprong te komen! Kondo bleef de dominante partij die het liefst bleef passen in de achterste lijn, zonder groot gevaar te stichten. Zo verliepen de eerste zes minuten, totdat vanuit achteruit de spits gezocht werd en Huub handig tussenkwam. Hij nam de bal over en plaatste een venijnige pegel in de korte hoek, 3-2. Zaanstreek was weer terug. De trein was weer teruggekeerd op de rails. Busso kwam met een aardig balletje op Joes, mannetje uitspelen, klaarleggen en Lucas laten scoren; 4-2. Het hoeft allemaal niet heel moeilijk te zijn. Het verschil van twee doelpunten was weer terug. Lucas kreeg nog een levensgrote kans op de 5-2, maar miste voor leeg doel. Dat was voor de tegenstander een eye-opener. Ze hadden nu immers niks meer te verliezen. Ze gingen de wisselkeeper inzetten om zo met vijf man te kunnen spelen. Het werd een grote rondo, waarin Zaanstreek de linies dichthield. Joost kwam via de rechterkant een aantal keer sterk tussen de passlijnen. Er werd met man en macht verdedigt, aangestuurd door Baarslag die het overzicht had. De constante druk leverde een nodige fout op bij Bus en Baarslag. De bekende ‘niet terugspelen’ regel werd vergeten: Vrije trap voor Kondo. De bal ging er mede door de Zaanstreekse versie van de Chinese muur niet in, maar in de nastoot bleek de van richting veranderde bal te machtig voor onze doelman. Vanuit de aftrap werd meteen gereageerd, Tom met een splijtende pass waarna Lucas door de benen van de keeper raak schoot, 5-3.

Tijd voor de laatste 6 minuten. Kondo kwam weer met het overtal spel en een schot werd wederom door en bos van benen aangeraakt waardoor het in de verre hoek neerplofte. Kondo ging nog vol voor het punt waar Zaanstreek vergat zichzelf in veiligheid te spelen door zeker drie keer met leeg doel van eigen helft naast te schieten. Inmiddels werd de sfeer ook gespannen, het kon alle kanten op en dat was merkbaar. Joes werd door Huub aangespeeld, Julian maakte ruimte en Joes ramde de bal in het dak van het doel. Eén minuut later dachten we allemaal dat Julian dubbelgevouwen werd. Hij kreeg een frustratie-beuk te verduren en vloog even een rondje sporthal Wormer. Het was dan ook niet gek dat de rode kaart werd getoond. Stefan werd nog bijna gevaarlijk na een lange worp van Baarslag maar miste net de bal, troost was dat hij de keeper wel kon meenemen (waren z’n eigen woorden). Een uiterste aanvalspoging van de tegenstander werd door Tom verwerkt tot doelpunt. Die arme jongen kon er niet veel aan doen, maar tikte de bal in eigen doel. Het zal je maar punten kosten uiteindelijk…Gelukkig zat de wedstrijd er op en kon er worden gezegevierd. De 6-5 overwinning maakt het dat Zaanstreek nu drie punten los aan kop staat.

De ‘post man of the match’ trofee was overigens voor sluitpost Thomas. Hij had speciaal een verjaardag afgezegd om bij de ploeg te zijn en de drie punten te vieren. Mag niet onopgemerkt blijven, het stukje teambuilding blijft natuurlijk belangrijk! Tot 10 mei allemaal.