Vrijdag 23 maart moest FCZSW/EVBOX de lastige en verre uitwedstrijd tegen Texel`94 2 spelen. De eerste thuiswedstrijd in Wormer werd kansloos met 3-6 verloren en vooraf was bekend dat dit weer een lastige pot zou gaan worden. Texel`94 beschikt over een goede en jonge selectie en speelt prima vanuit de teamorganisatie. Met slechts 1 wissel werd er in sporthal `Ons genoegen` in DEN BURG na een kwartier tegen een 1-0 achterstand aangekeken. FCZSW bleek niet bij machte om aanvallend echt een vuist te kunnen maken. Toen het 5 minuten later 2-0 stond wist de ploeg dat er een bijna onmogelijke missie moest worden volbracht namelijk door een paar keer tegen de goed georganiseerde Texelaars te moeten scoren. Dit bleek nou net het probleem van dit seizoen te zijn: scoren!
Doordat creatieve spelers als Miquel Odero en Dilshan Fong niet wekelijks aanwezig zijn is het wekelijks weer een uitdaging om meer doelpunten te scoren dan de tegenpartij.

Toch mochten de Zaankanter nog een klein beetje hoop houden want het was nog voor rust Abdellah Bezghout die iets terug wist te doen. De ruststand van 2-1 stond op het bord na 25 minuten.
In het begin van de 2e helft kwam Texel `94 na een gegeven gele kaart met een mannetje minder te staan en had een gelijkmaker kunnen vallen. De man meer situatie kon niet goed genoeg worden uitgespeeld. Bij het 5 tegen 5 schouwspel wist de thuisploeg uiteindelijk weg te lopen naar 3-1 en nadat Mounir Raji geel kreeg profiteerden de Texelaars wel en stond er een einduitslag van 4-1 op het bord.

Er resteren nog een aantal wedstrijden waarin er voor de winst zal moeten worden gespeeld om Vns United 1 en Sporting S nog te kunnen inhalen. De eerst volgende wedstrijd voor FCZSW/EVBOX 1 is een uitwedstrijd in Wognum tegen de Wognum Nicols 1. Daarna volgt nog een thuiswedstrijd tegen Vrone 1 in sporthal de Tref op vrijdag avond 20 april. Het team van coach Peter Weisz is dus afhankelijk van de concurrentie. Directe degradatie is voorkomen en het zal moeten blijken of het team zich nog moet opladen voor de nacompetitie. Wel is gebleken dat de verschillen erg klein zijn. De verliespartijen die werden geleden waren vaak onnodig en dat geeft vertrouwen voor een goede afloop om in de hoofdklasse A te blijven.

maart 26, 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *