Zaanstad- Het aankomende seizoen zal de naam FCZSW tot het verleden behoren. In de volksmond stond dit voor Futsal Club Zaanstreek Waterland en eerder voor FC ZaanSportsWear. Inmiddels zijn de tijden veranderd en gaan we door onder de naam FC Zaanstreek. Een veel makkelijkere naam waarbij iedereen direct weet dat het om een voetbalclub gaat. De letters FCZSW werden in het verleden nog wel eens door elkaar gehaald en wat een te lastige naam voor velen. Doordat onze naamsponsor ook heeft verlengd zullen we bij de KZZ en hoogstwaarschijnlijk ook KNVB door gaan als FC ZAANSTREEK/COVEBO. Binnenkort zal ons logo gepresenteerd worden. Dat betekent dat er nieuwe tenue`s zullen komen waar het nieuwe logo van FC ZAANSTREEK en dat van COVEBO Uitzendgroep op zal prijken.

Over het logo
Het logo van FC ZAANSTREEK is een combinatie van het oude FC ZAANSTREEK logo van vroeger en dat van FCZSW.
De clubkleuren van het vroegere `nostalgische` FC Zaanstreek dat betaald voetbal speelde was rood, wit blauw en dat van FCZSW was wit met lichtblauw. Het molentje is in het nieuwe logo verwerkt evenals de walvissen die symbool staan voor de Zaanstreek. De clubkleuren van de huidige vereniging blijven dan een lichtblauw met wit. Kortom een mix van verleden en heden.

De aangepaste Website
Zowel de domeinnaam fczaanstreek.nl en fczsw.nl zijn (blijven) in de lucht. De site zal in de loop van dit jaar nog iets worden aangepast. Op de site zal net als gebruikelijk het programma, de standen en uitslagen en het laatste nieuws weer worden gecommuniceerd. Hierop staan ook alle documenten en formulieren.

mei 25, 2020