Afgelopen vrijdag 29 maart stond alweer de laatste seizoenswedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. Hekkensluiter White Stones jo10-1 uit Egmond aan Zee moest verslagen worden. Op papier moest dit vooraf te doen zijn maar dit in de praktijk brengen is vers twee. De puntloze Egmonders spelen hun vaste wedstrijden op vrijdag avond en daarom arriveerden we, zo als altijd ruim op tijd, in sporthal de Watertoren. In een benauwde zaal werd een goede warming up gedaan en kon de wedstrijd beginnen. Met drie wissels stond er weer een representatief team klaar om te starten. Aanwezig waren Djayzon en Ilyas wiens vaders beide voor ontspanning in het buitenland vertoevden, Kick, die gelukkig weer hersteld was van een breuk in de voet, Levi, Cas, Bas,Tim en Kevin.

Na tien minuten voetballen bleken we te domineren, creƫerden we voldoende kansen maar stond de keeper van White Stones telkens in de weg of we waren voorin net niet scherp genoeg om de kansen te benutten. Uiteindelijk lukte het dan toch om de 0-1 te scoren en leek er geen vuiltje aan de lucht. De Egmonders werden telkens vast gezet en wisten zich geen raad met het fanatisme van FCZSW. Halverwege de eerste helft wisten we volledig terecht uit te lopen naar een 0-3 voorsprong en was de ban gesprongen. Als het allemaal makkelijk gaat en je bent de bovenliggende partij is de neiging groot om voor eigen succes te gaan. Daar waar vaak toch nog de moeilijke oplossing word gekozen door bijvoorbeeld een mannetje op bijna de zijlijn te passeren speelden we de tegenstander toch in de kaart. Hierdoor wist de thuisvereniging de nonchalance van de Zaankanters af te straffen door de 1-3 aan te tekenen. Begin tweede helft gaven we doordat de organisatie een paar keer was verdwenen toch nog wat kansen weg. Gelukkig is daar dan keeper Kevin Dreves die zijn mannetje staat en zo heel wat 100% kansen wist te pareren.

Geheel terecht wist FCZSW jo11-1 uiteindelijk dikverdiend halverwege de tweede helft nog uit te lopen naar een 1-5 overwinning. Door dit resultaat zijn erin totaal 8 punten behaald. Momenteel is de 6 plek behaald en mede doordat we nog moeten afwachten wat een aantal concurrenten voor uitslagen gaat neerzetten blijft het nog even
de vraag of we die positie vasthouden.

Conclusie is dat het team het gewoon goed gedaan heeft. Mede doordat het in de startfase van het avontuur in de 1e klasse de beste tegenstanders trof en we met een nog niet ingespeeld team nog moesten wennen, kunnen we concluderen dat er progressie is gemaakt. Wij willen dan ook iedereen bedanken voor het enthousiasme, de inzet en de beleving. Alle betrokken ouders, opa`s en oma`s en de begeleiding. Het is de bedoeling om op korte termijn nog wat oefenwedstrijden en selectiewedstrijden te spelen met het oog op volgend seizoen. De club wil in ieder geval met een jo11 en jo13 team uitkomen in de KNVB jeugdcompetitie.

maart 31, 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.