Een item waar nogal eens discussie over ontstaat en boetes voor worden uitgedeeld; wanneer er geen scheids is ingedeeld of indien deze niet komt opdagen is het verplicht als thuisploeg iemand te laten fluiten. Het is niet toegestaan om zonder scheidsrechter te spelen. Gebeurt dit wel dan loopt met het grote risico dat er een boete wordt uitgedeeld. Mede doordat de tijdwaarnemingsdienst hier kort op zit. We zijn gewaarschuwd. Voorkomt boetes want het blijft zonde geld.

Geen scheidsrechter ingedeeld

Geachte leden, in onze regelementen, te vinden op deze site bij de documenten, staat dat een wedstrijd altijd onder leiding moet staan van een scheidsrechter. Indien er bij uw wedstrijden geen scheidsrechter staat ingedeeld, is de thuisspelende vereniging verantwoordelijk voor het leveren van een scheidsrechter. Dit mag ook iemand uit het publiek, wisselspeler, etc. zijn zolang er maar iemand de wedstrijd leidt. Indien de wedstrijd in overleg met beide teams toch gespeeld wordt zonder scheidsrechter, dan volgt een boete en wordt de uitslag automatisch 0-3.

Baaldag

Een andere bij veel teams niet bekende nieuwe mogelijkheid is om een week van te voren eenmalig een baaldag aan te vragen; Hoe gaat dit in zijn werk:

U kunt als team een baaldag opnemen. De baaldag moet minimaal een week van te voren aangevraagd worden en hier zijn ook kosten aan verbonden van € 50,-. U kunt als team 1x per seizoen een baaldag opnemen. De baaldag vraagt u aan via uw secretaris die het aanvraagt bij de competitieleider.

januari 18, 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.