Zaanstad- Het aankomende seizoen is een zeer bijzonder seizoen. Het is het seizoen na het stilleggen van de competitie 2019-2020 maar ook het eerste seizoen waarin de club de naam officieel aanpast van FCZSW naar FC ZAANSTREEK en meespeelt met een zondag ochtend veldteam (11 tegen 11) in de Zaanse veteranen competitie. FC ZAANSTREEK biedt leden ouder dan 30/35 jaar nu ook gratis de mogelijkheid om aan te haken bij een veld team.

Over de Zaanse 35+ competitie

De Zaanse 35+ competitie bestaat nu 10 jaar, komend seizoen wordt dus het elfde jaargang.
Sinds afgelopen seizoen spelen ze niet meer onder de vlag van de KNVB maar hebben de clubs sc Hercules Zaandam, ZVV Zaandijk, SVA, vvv Westzaan, rkvv Saenden en FC ZAANSTREEK zelf de handen ineen geslagen.
Vanuit de organisatie is er iemand die de wedstrijdplanning en standen bijhoudt. Uitslagen en programma verloopt via een groepsapp en via social media.

De wedstrijden zijn gewoon 90 minuten lang en worden gespeeld op een heel veld. Het thuis team zorgt voor een scheidsrechter. Er zijn nu 10 teams en FC ZAANSTREEK wordt het elfde elftal. De organisatie hoopt er nog 2 a 3 teams bij te krijgen. Drie keer per jaar is er overleg met alle teamleiders, dat is elke keer bij een andere club.

De sfeer mag tijdens de wedstrijd fanatiek zijn maar tot een bepaalde hoogte. Alle elftallen voelen dat goed aan, de onderlinge sfeer tussen elftallen is erg goed. Na de wedstrijd wordt er een biertje met elkaar gedaan voor de mensen die dit gezellig vinden. De eerste twee weekenden van september staan gepland voor oefenwedstrijden, derde weekend van september begint de competitie.

augustus 1, 2020