FCZSW/COVEBO Jo11-1 – Scagha ’66 Jo11-1  8-9  (6 februari 2019)

Op de woensdagavonden speelt ons jeugdteam zijn thuiswedstrijden in Wormer. Een van de leukste en gezelligste hallen in de Zaanstreek maar ons doel is toch om volgend jaar in Krommenie thuis te gaan spelen. De mannen waren allemaal keurig op tijd en zo konden we goed aan de voorbereiding beginnen. We moesten het opnemen tegen wederom een sterke tegenstander. Het eerste van Scagha ’66 speelt in de eerste divisie en de club is zeer actief en bewust met jeugdzaalvoetbal bezig. De Schagenezen druppelden mooi op tijd binnen, het waren flinke kerels goed voedsel daar in Schagen.

Voor de aftrap elkaar allemaal even netjes succes wensen en een vluchtige blik naar de supporters die weer in grote getalen aanwezig waren. Heel erg leuk voor de mannen, dat het ook onder de ouders en familie zo leeft. Enkele minuten na de aftrap was het duidelijk dat we er niet helemaal lekker inzaten. We konden elkaar niet goed vinden en onnodig balverlies zorgde voor veel gevaar en een rommelige indruk. We liepen ons allemaal het vuur uit de sloffen maar heel veel bereikten we daar niet mee. En als je dan tegen een ploeg speelt die al langer in de zaal speelt wordt het moeilijk. Door jezelf goed op te stellen met maar vooral ook zonder bal heb je in de zaal al heel veel gewonnen. Dit is iets wat we nog moeten leren maar vooral ook moeten ervaren door veel wedstrijden te spelen. Voordat we het goed en wel doorhadden stonden we al met 5-0 achter. Dit kon wel eens een hele vervelende avond gaan worden maar we lieten onze koppies niet hangen. Met gerichte coaching van de zijkant en aanmoedigingen van de bovenkant ging het wat beter lopen. Onze kleine maar zeer dappere Levi kon na goed doorzetten in twee keer de 1-5 binnen schuiven. Je weet het natuurlijk nooit in de zaal maar een achterstand van 5 goals goedmaken? De bal begon ook wat lekkerder te rollen en de mannen konden elkaar beter vinden. Bas ontving de bal op rechts en na een snelle actie en versnelling ramde hij de 2-5 tegen de touwen. Prachtige goal. Op deze manier gingen we toch met een positief gevoel de rust in. En ook het publiek had de jas inmiddels weer uitgetrokken en gingen er nog maar eens goed voor staan.
rust

Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft. Scagha was natuurlijk geschrokken en begonnen furieus aan de tweede helft. Hierdoor werden we weer teruggedrongen en ondanks vele mooie reddingen en acties van Kevin keken we al snel tegen een 2-7 achterstand aan. Finn gooide er een schepje bovenop en verdedigde een paar geweldige ballen waarna de voortzetting ook perfect was. Tim K. gaf zich zeker niet gewonnen en bleef op de linkerkant zoeken naar een gaatje, na een geweldige passeerbeweging kon hij net de 3-7 niet maken. Ilias en Kick liepen nog feller op elke bal en veroverden inmiddels bijna elke bal. Zou er dan toch nog wat inzitten? Goed doorgaan van Kick werd beloond met de 3-7 op het bord. Het publiek ging erachter staan en de jongens kregen vleugels. Nog 10 minuten op de klok er zijn wel eens vreemdere dingen gebeurd in de zaal. De FCZSW show was begonnen. Er volgden in een heel snel tempo naast veel kansen, 4 goals voor FCZSW de ene nog mooier dan de andere. Hiervoor kom je naar “het stadion”. Wat is hier aan de hand? 7-7 op het bord na 2 goals van Bas, Levi en Jayzon scoorden ook prachtig. De Schagenezen hingen met nog 3 minuten te gaan volledig in de touwen. Dit moesten onze eerste punten gaan worden! Maar wat een veerkracht toonde de tegenstander om toch heel snel weer 2 goals te maken. 7-9 nu is het toch echt gedaan, maar niet voor onze kerels. Tim vd W. bleef gaan en zijn harde werken werd beloond met de verdiende 8-9. Het zal toch niet. De laatste minuut die voor de scheidsrechter is in de zaal was aangebroken, het publiek schreeuwde de mannen naar voren. Dit leverde nog een scrimmage op die tegen de zijkant van de paal aankwam. Dan de harde en schelle fluit van de scheids. Weer niet beloond maar de punten gaan snel komen dat kan niet anders.

Eindstand

Volgende week hebben we een mooie training en dan mogen we 1 maart naar Volendam om daar onze eerste drie punten op te gaan halen en een feestje te vieren op de Dijk. Komt goed mannen.

Groet “o Baixinho

[foogallery id=”4594″]

februari 8, 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.