Zaalvoetbalvereniging staat volledig achter het standpunt van Sportbedrijf Zaanstad door de sporthallen in Zaanstad rookvrij te maken. Wij juichen dit initiatief van harte toe!
Sportbedrijf Zaanstad richt zich op een gezonde en veilige sportomgeving voor jong en oud, dit doen wij onder andere door onze sporthallen vanaf 1 maart volledig rookvrij te maken. Wij verzoeken onze rokende bezoekers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken rondom de gebouwen, zoals de ingang en het terras zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken…. kinderen zijn eenvoudig te beïnvloeden met name door mensen naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Ook meeroken zowel binnen als buiten is schadelijk. Door de sporthallen van het sportbedrijf rookvrij te maken, voorkomen wij dat de volgende generatie ook gaat roken of schade oploopt door roken.

Op weg naar een Rookvrije Generatie
Een rookvrije sportaccommodatie levert een belangrijke bijdrage aan een Rookvrije Generatie. Het Longfonds, De Hartstichting en KWF Kankerbestrijding hebben samen het initiatief genomen voor de campagne een Rookvrije Generatie. Gezamenlijk wordt toegewerkt naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen beschermt worden tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Een rookvrije sportvereniging draagt bij aan een Rookvrije Generatie!

februari 27, 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.