RKAV Volendam JO11-1 – FCZSW JO11-1 5-4

Na een maand vrijaf van zaalvoetbal met nog wel een leuke training in februari mochten we gelukkig weer spelen. De afgelopen weken zal er wat gevraagd zijn aan de ouders van de JO11-1 mannen: “Wanneer is er weer zaalvoetbal?” De jongens hebben erg veel plezier in het spelletje, dit ondanks de afgelopen 4 nederlagen. Natuurlijk willen de jongens graag winnen en zijn wat teleurgesteld na een verloren wedstrijd. Dat is ook prima en hoort erbij. Het mooie is dat dit ook zo weer omgedraaid is en dat de boys elkaar geen verwijten maken of boos op elkaar zijn. Winnen doe je met elkaar maar ook zeker verliezen. De afgelopen twee wedstrijden verloren we slechts met 1 doelpunt verschil. En we zijn nog geen een keer weggespeeld. Zaalvoetbal is heel anders als veldvoetbal en het is gewoon elke wedstrijd nog leren. Ook vandaag kregen we weer een goede leerschool over de wetten van het zaalvoetbal………

De jongens waren klaar voor de wedstrijd helaas blijkt Kick na een week lang doorbijten zijn teen gebroken te hebben! Hij kan een paar weken niet meedoen, beterschap man. Met drie wissels op de bank begonnen we fris aan de wedstrijd. De lichtblauwen zaten de fel oranje mannen continu op de huid en we kregen kans na kans. Helaas stond in het begin het vizier nog niet echt op scherp, maar de goals konden niet lang uitblijven. Na goed afjagen en veroveren van de bal door Jayzon gaf hij een mooie pass op Bas die heel rustig de 0-1 binnenschoof! De ban was gebroken maar toch moesten we ook opletten op de sporadische uitvallen van de Volendammers en dat deed Kevin dan ook met wat puike reddingen. Tim van de W. brak een paar keer goed door en gaf panklare voorzetten die net gemist werden. Tim K. begint ook zijn draai steeds meer te vinden en gaf een mooie bal voor op Bas die zijn tweede goal van de avond binnen kon schieten. Finn hield het achterin ook dicht en gaf goed aanwijzingen aan de mensen om zich heen. Na een strakke balverovering van Finn gaf hij direct een splijtende pass op Tim K. die de bal goed meenam en zijn eerste zaalgoal in zijn leven kon bijschrijven (vertelde hij na afloop trots). 0-3 voor wat een weelde. En na nog een pass van Finn kon Bas ook nog de 0-4 intikken. De grote groep supporters van FCZSW konden hun ogen niet geloven, de aanblik op het scorebord liet een meer dan terechte voorsprong zien. Helaas viel vlak voor rust nog wel de 1-4.

De jongens werd duidelijk gemaakt dat er nog niets gewonnen was in de pauze. We moesten nog 20 minuten voetballen en in de zaal is een overwinning nooit zeker. Toch bespeurde je hier en daar al het gevoel van: ”Yess eindelijk onze eerste punten.” Het tweede bedrijf liet een totaal ander spelbeeld zien. Ongelooflijk maar waar, we werden teruggedrongen en de rollen leken volledig omgedraaid! We bleven keihard werken daar lag het zeker niet aan maar het leek wel of er ineens niets meer liep zoals de eerste 20 minuten. Levi brak nog een paar keer heel erg goed door maar de bal wilde er niet meer in. Cas vocht voor elke meter maar toch leek het harde werken van onze ploeg niet genoeg. Gewoon weer gaan voetballen ging op de een of andere magische wijze niet meer. Met nog 1 minuut op de klok was Volendam teruggekomen tot 4-4! Als je niet beter wist moest dit het werk zijn van Harry Potter of een groep belchinezen. De spanning werd groter, dan maar een zo verdiend gelijkspel na al die mooie dingen van de afgelopen weken. Maar ook nu viel in de laatste minuut keihard de 5-4 en bleven we verbaasd achter met een nederlaag aan de Dijk.

Jongens we komen steeds dichter bij onze eerste punten, dat is een waarheid als een koe. We hadden er eigenlijk al minimaal 7 moeten hebben. Met wat meer zaalvoetbalervaring hadden we die ook zeker gehad. Vergeet niet dat dit pas jullie 5e wedstrijd was! Ga vooral zo door dan komt het zoet van de overwinning vanzelf. (Foto’s volgen later)

Groet “o Baixinho“

maart 4, 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *