Zaanstad- Het moge duidelijk zijn dat in de loop der jaren Blauw Wit en FC Zaanstreek naar elkaar toegegroeid zijn. De Zaanse zaalvoetbalvereniging kan gebruik maken van de faciliteiten van het complex in W’veer/Westknollendam.

Beide clubs hebben de handen ineen geslagen en spelen op zaterdag 22 augustus een vriendschappelijke veldwedstrijd tegen elkaar op heel veld. De Blauw-Witters zijn de afgelopen weken begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zullen conditioneel fit zijn. Het betreft een samengesteld team van FC Zaanstreek dat het opneemt tegen een combi van Blauw Wit 2/3 dat wel onder de selectie valt.

Het veldduel tussen zaterdag vierdeklasser Blauw-Wit en FC Zaanstreek is op zaterdag 22 juli om 17:00 uur. Daarna staat er een hapje en drankje klaar.

In de aankomende paar dagen zullen de aanvoerders en spelers die voor dit duel in aanmerking komen benaderd worden. De spelers hebben in ieder geval de mogelijkheid te wennen aan het veld en het natuurgras in Westknollendam want vanaf donderdag 6 augustus kan wekelijks 1,5 uur getraind worden. Trainingsdata zijn 6-13-20-27 augustus.

Zaalvoetbal ontmoet veldvoetbal

FC ZAANSTREEK biedt de leden aan om ook gratis op veld mogelijkheden te bieden. Er wordt meegedaan aan een vrijdag avond KNVB 7×7 competitie en ook op zondag is er een veldteam dat op heel veld meedoen aan de Zaanse veteranen competitie. Vanaf medio september zal FC Zaanstreek op zondag ochtend 11 tegen 11 spelen in competitieverband.

augustus 3, 2020