FC Marlene Jo11-1 – FCZSW Jo11-1  7-1  (11 januari 2019)

Vandaag was het dan zover. Onze mooie vereniging heeft weer een jeugdteam en wat voor 1! Na twee trainingsdagen zijn er 10 kanjers overgebleven die onze clubkleuren gaan verdedigen. Kevin, Tim, Ilias, Cas, Kick, Jayzon, Tim, Levi, Finn en Bas beginnen samen aan een sportief nieuw avontuur. De eerste wedstrijd vond plaats in Heerhugowaard, dat is in de spits een behoorlijk ritje dus werd er op tijd vertrokken.

In de kleedkamer werden de prachtige kledingpakketjes uitgedeeld aan de jongens. Snel omkleden en dan de eerste instructies. Spelen op het veld is heel wat anders als spelen in de zaal met een plofbal. Ook moesten alle regeltjes nog even uitgelegd worden en dan snel hup de zaal in en het veld op. Een heuse tribune vol met mensen bewonderden deze talentjes in hun prachtige outfit. De warming up was wat kort omdat er natuurlijk wat kiekjes geschoten moesten worden. Het oog wil ook wat.

Dan eindelijk de aftrap, de plofbal rolt en de jongens razen door de zaal. Eigenlijk gaat het vanaf de start heel goed en werd de tegenstander aardig onder druk gezet. FCZSW kreeg zeker een aantal aardige kansjes maar de bal wilde duidelijk niet het doel in. Ook het schieten met een niet stuiterende bal is even wennen, naast het wennen aan elkaar natuurlijk. Een gevaarlijke tegenaanval van Marlene werd geweldig gepareerd door Kevin. Nu was wel zichtbaar dat de tegenstander al wat langer met elkaar en in de zaal speelden. Binnen enkele seconden doken ze voor Kevin op na een prachtig uitgevoerde snelle counter. Helaas viel niet lang daarna dan toch de 1-0 en even later ook de 2-0. FCZSW bleef druk zetten op de bal en Levi kon de eerste goal in de geschiedenis van de FCZSW JO11-1 bijschrijven. Wat een blijdschap. De eerste helft bleef verder mooi in evenwicht waarbij de 2-2 een logischere ruststand was geweest als de 2-1 die nu op het elektronische bord stond.

In de rust nog wat gerichte aanwijzingen van de coach Ralph en hup de betonnen wei weer in. In de tweede helft tekende er zich toch wel een groot verschil af in de stand. Uiteindelijk liep FCZSW met 7-1 het veld af. Zeker gezien de eerste helft wat geflatteerd. Toch heeft de wedstrijd zeer veel perspectief laten zien. De eerste helft was gelijkwaardig en in de tweede helft lopen de jongens tegen de wetten van het zaalvoetbal aan. Maar mannen het is duidelijk dat er heel veel potentie in jullie zit. We gaan samen aan de slag om het zaalvoetbal eigen te maken en dan moeten jullie eens kijken hoe snel het zal gaan. Wij zijn nu al trots op jullie.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om ons jeugdteam te komen bekijken. Aanstaande woensdag 16 januari spelen de jongens om 19.30 in de thuishal Wormer tegen HV/Veerhuys. Kom allemaal naar de gezellige hal en kantine in Wormer om de mannen aan te moedigen.

Groet “o Baixinho

januari 14, 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.