FCZSW/COVEBO Jo11- 1-HV/Veerhuys Jo11-3  2-5  (woensdag 16 januari 2019)

Na vorige week in Heerhugowaard de spits te hebben afgebeten` tegen FC Marlene jo11-1 stond woensdag 16 januari de eerste thuiswedstrijd in Wormer op het programma. De tegenstander van vandaag kwam uit Hoorn en heette HV/Veerhuys.

De thuiswedstrijden van FCZSW/COVEBO jo11-1 worden standaard in hal 2 van sporthal Wormer afgewerkt. Daar waar de wens voor in de toekomst het Trias in Krommenie is. Hopelijk is dat volgend seizoen mogelijk met een jo11-1 en jo13-1 die dan achter elkaar in aktie kunnen komen. Dan blijkt het aanstellen van een scheidsrechter door de KNVB ook makkelijker geregeld te kunnen worden.
Als een van de weinige ploegen kwam FCZSW/COVEBO jo11-1 binnen 5 dagen twee keer in aktie, terwijl de meeste teams hun eerste voorjaars competitie wedstrijd nog moeten spelen.

Vandaag kwam het hoornse HV/Veerhuys jo11-3 op bezoek. Een grote naam in de nederlandse zaalvoetbalwereld. Deze grote club heeft de beschikking over vele talentvolle jeugdteams waaronder sinds vorig jaar maar liefst 3 jo11-teams. Dat is toch wat makkelijker schuiven, selecteren, trainen en oefenen, ook in de voorbereiding. Vorige week wisten de geel/blauwen hun eerste thuiswedstrijd tegen rkvv Volendam met 3-1 te winnen. Op voorhand was het lastig om deze tegenstander in te schatten.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter L Haans. Bij het niet aanwezig zijn van een scheidsrechter is de thuisploeg verplicht een scheidsrechter naar voren te schuiven.
Gelukkig beschikken we over 2 ouders met een scheidsrechters diploma waardoor het probleem geen scheidsrechter kon worden getackled. Helaas waren Finn en Levi afwezig door ziekte en blessureleed. Hierdoor bleven er 3 wissels over. De namen Kevin, Ilyas, Cas, Tim K, Tim vd W, Jayzon, Kick en Bas stonden op het digitale wedstrijdformulier. Ook de tegenstander beschikte over meerdere wisselspelertjes.

Vooraf waren er afspraken gemaakt om eerst de organisatie achterin op orde te hebben. Net als in de eerste wedstrijd tegen FC Marlene was het de bedoeling de ruimte klein te houden op eigen helft waardoor de tegenstander moeilijk aan voetballen toe kon komen en er weinig kansen door de tegenstander konden worden gecreërd. Dit lukte best aardig echter door verkeerde balbehandeling en foute passing in de opbouw hielpen we de tegenstander in het zadel. Die konden hierdoor toch de geboden kansen uitspelen waardoor de onnodige 0-1 zich liet aantekenen.
Een positief punt is dat we altijd doorgaan en de inzet altijd 100% aanwezig is. Hierdoor scoorden we onze eerste thuisgoal van het seizoen en werd de stand gelijkgetrokken.
Deze tussenstand stond niet lang op het bord want HV/Veerhuys wist op de counter de 1-2 aan te tekenen en vlak voor rust ook nog de 1-3 te maken.

In de tweede helft konden we ons helaas niet herpakken. We waren iets teveel met onszelf bezig mede omdat het niet liep zoals we voor ogen hadden. Verkeerde passes, vast lopen doordat er niet goed genoeg werd gekeken waar de ruimte lag. Allemaal zaken die we moeten ontwikkelen en verbeteren. Komt nog eens bij dat we aan elkaar en aan de plofbal moeten wennen. De tegenstander is daar net even iets meer aan gewend en beter op elkaar ingespeeld. Aan de inzet lag het niet, die was goed genoeg maar het is frustrerend als je elke keer net te laat bent waardoor de tegenstander je kan passeren en je de de achtervolging in moet zetten. En daar ontstaan vaak overtredingen door. De rust kwam als geroepen want er liepen veel spelers rond met rode koppies die water nodig hadden.

Vlak na het fluitsignaal van de tweede helft bleek dat we onszelf niet echt konden herpakken. We konden de rust in ons spel niet vinden. Daar waar de bal rustig op eigen helft rond gespeeld moest worden of misschien eens achteruit om de tegenstander `te laten komen` werd de bal telkens onrustig vooruit gespeeld. Vaak onzuiver en diep waardoor we telkens balverlies leden.
Nadat HV/Veerhuys halverwege de 2e helft op een 1-4 voorsprong was gekomen wisten we dat het lastig zou worden. Prompt viel daar toch nog de 2-4 waardoor we nog even mochten hopen. En wanneer je dezelfde kant oploopt als je medespeler dan loop je de ruimte dicht en kan de tegenstander eenvoudig verdedigen. We zullen moeten leren om zorvuldig en gedoceerd op te opbouwen. In de bal te komen. Een gat te trekken en andere zaalvoetbalhandelingen toe te passen. Niet teveel àls postbode`met de bal gaan lopen. Dat zijn zaken die we moeten ontwikkelen en verbeteren.
De teleurstelling was tijdens de 2e helft en na afloop van de wedstrijd duidelijk zichtbaar maar ook dit hoort bij de teamsport.

Ik weet zeker dat we vooruitgang kunnen boeken en de coaches zijn dan ook van mening dat er voldoende kwaliteit binnen de ploeg is om wat wedstrijden te kunnen winnen.

Vrijdag 25 januari staat de tweede uitwedstrijd op het programma. Dan reist de ploeg af naar Alkmaar waar in sporthal de Hoornse Vaart zal worden gespeeld tegen ZA/Bluedesk jo11-1.

januari 17, 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.