ZA/Bluedesk Internet – FCZSW COVEBO  2-1  (25 januari 2019)

Het weer buiten werd de hele week geteisterd door gure kou, sneeuw en ijs. De veld trainingen en wedstrijden waren afgelast maar de jonge honden van FCZSW waren allemaal keurig op tijd om in de druilerige spits naar Alkmaar af te reizen. Er was genoeg tijd voor rustig omkleden en instructie in de kleedkamer. De derde wedstrijd van de boys en de eerste punten lijken niet ver weg meer te zijn. Ons team bestaat uit 10 voetballertjes maar met 5 man op de bank is net teveel. Per wedstrijd moet er dus 1 speler verplicht banken. Dit keer was Kick aan de beurt, natuurlijk niet leuk maar dit gaf zijn ouders de kans om op stap te gaan. Verder bestaat dit jeugdvlaggenschip uit: Kevin, Finn, Tim K., Tim vd W., Jayzon, Cas, Levi, Ilias en Bas. Stuk voor stuk allemaal talentjes waar we nog veel plezier aan gaan beleven. Met 4 wissels op de bank konden er mooi twee ploegjes gemaakt worden dat zorgt voor de meeste rust in het veld. De scheids was van de regeltjes want vooraf vragen om enkele seconden extra voor het wisselen werd resoluut afgewezen.

De eerste minuten lieten een eenzijdig spelbeeld zien. FCZSW richting de keeper van Bluedesk en af en toe een gevaarlijke uitval. Elke week zien wij vooruitgang in het spel al is de juiste plek innemen in het veld nog best lastig. Dit is ervaring en komt vanzelf, het is totaal anders als op het vertrouwde kunstgrasveld. Wel zagen we vandaag dingen terug die we uitgelegd hebben en dat is altijd goed om te zien. De hoekschoppen en de intrappen gingen bijvoorbeeld al veel beter. De druk op de goal van Bluedesk werd opgevoerd maar de keeper had vandaag absoluut zijn dag. Onze keeper Kevin speelde ook weer een geweldige pot en voelt zich als een vis in het water in de zaal. Een uitval van Bluedesk bracht helaas toch de 1-0 op het scorebord. Er werd fel maar sportief gestreden voor elke meter en de bal. Een prachtige uitbraak van FCZSW over rechts en een prima terugtrekbal leverde een prachtige kans op voor ons maar de bal werd net gemist. Dit zijn echte zaalvoetbalpatronen en die komen er dus al in. Top. Niet veel later kon Jayzon de bal onderscheppen op het middenveld en zag de keeper wat te ver voor zijn goal staan. Met een prachtig schot over de keeper werd de 1-1 aangetekend. Terecht. Het spel bleef op en neer golven en de balans was vrijwel gelijkwaardig. Met 1-1 gingen we de rust in.

De tweede helft leverde een prachtig en spannend schouwspel op van twee teams die wilden winnen maar eigenlijk ook niet verliezen. Echt een wedstrijd dus voor keepers om de hoofdrol op te eisen en dat deden ze ook. Het werd hier en daar wat feller maar de scheids liet dit gaan en ook de reacties na spelacties werden genegeerd. Dit is meestal een voorbode voor ellende. Met nog enkele minuten op de klok ging Tim K. een eerlijk duel aan met een speler van Bluedesk die eerder al opviel door misbaar en overdreven (re)acties. Na de verovering van de bal door Tim besloot de speler binnen een split second om dan maar een kaakslag uit te delen. Iedereen was verbaasd door de fel en hardheid van deze klap. Tim geschrokken door de enorme klap ging verhaal halen en dit leverde wat duw en trekwerk en twee rode kaarten op. Wij gaan er als FCZSW vanuit dat Bluedesk deze jongeman enkele wedstrijden disciplinair aan de kant houdt om een les te leren. Dit hoort absoluut niet op een voetvalveld thuis en als dit nu niet de kop in word gedrukt gaat dit later nog voor veel ellende zorgen. Iets zegt mij dat het met de mantel der liefde wordt bedekt want er werd over het algemeen lauw gereageerd op de schandalige actie. De laatste 2 minuten moeten dan nog uitgespeeld worden. Achteraf hadden we misschien beter van het veld kunnen aflopen, maar zelf sta je ook perplex. Dat er in de verwarring die heerst dan nog een eigen goal valt en we het zo verdiende punt niet mee namen naar de Zaanstreek is dan bijzaak.

Mannen wij zijn trots op jullie enorme inzet en wil om dingen te leren. De punten komen vanzelf.

Groet “o Baixinho

januari 28, 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *