Zaanstad- Het Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan was woensdagavond 18 oktober het decor voor het derde Zaans Sportcongres. De vitale sportvereniging, een leven lang bewegen was het thema. Dit werd georganiseerd door sportbedrijf Zaanstad en daarvoor werden bestuurders van Zaanse sportclubs uitgenodigd. Aanwezig op het sportcongres in Topsportcentrum De Koog waren dan ook verenigingsbestuurders, sporttrainers en Zaanse sportrelaties.

Diverse workshops voor de clubafgevaardigden met diverse actuele thema’s als : positief coachen, breed motorisch ontwikkelen, toekomst bestendige vereniging. De presentatie was in handen van ESPN presentratrice Sanne van Dongen.

Vitale sportverenigingen hebben veel ballen omhoog te houden. Dit vergt een aanzienlijke investering. Om de sportverenigingen op weg te helpen organiseert Sportbedrijf Zaanstad het Zaans Sportcongres op woensdag 18 oktober. Dit congres biedt informatie en geeft handvatten voor een vitale(re) sportvereniging.

Tijdens het plenaire programma komen diverse sprekers aan het woord waaronder talentontwikkelaar Bart Heuvingh en wethouder Gerard Slegers, daarna volgt iedereen twee zelf geselecteerde workshops gericht op maatschappelijke thema’s als: breed motorische ontwikkeling, gezonde kantine, talentontwikkeling, toekomst bestendige vereniging.

Dagvoorzitter Sanne van Dongen is presentator bij ESPN en ex-topsporter. Ze speelde zo’n vijf jaar Eredivisie basketbal voor Landslake Lions en met haar team twee keer Nederlands kampioen. Daarnaast studeerde Sanne Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze startte haar journalistieke loopbaan bij NOS Sport, om in 2021 de overstap te maken naar sportzender ESPN.

Werkwijze en programma was:


18:30 uur Inloop


19:00 uur Welkom Dagvoorzitter Sanne van Dongen gaat in gesprek met Gerard Slegers (wethouder sport) en Brian Melis (manager sportstimulering Sportbedrijf Zaanstad) over de vitale sportvereniging.


19:25-19:45 uur Presentatie groeimindset door Bart Heuvingh (Topsportbegeleider AZ en eigenaar SportMindset)


19:45 -20:30 uur Eerste workshop ronde


20:30-20:45 uur  PAUZE


20:45-21:30 uur  Tweede workshop ronde


21:30-22:00 uur  Plenaire afsluiting


22:00-22:30 uur Borrel

 

oktober 19, 2023