Zaanstad- Het eerste elftal van FC Zaanstreek is gepromoveerd naar de hoofdklasse. De Zaankanters eindigde op de 2e plek met slecht 3 punten minder dan kampioen WV-HEDW. Diezelfde ploeg werd vorig maand in De Tref in Zaandam nog verslagen. Maar omdat de Amsterdammers daarna geen punten meer lieten liggen kon de voorsprong worden vastgehouden.

En dat betekent dat er weer een Zaanse ploeg hoger op kan spelen. Met 30 punten uit 14 duels heeft FC Zaanstreek het in de 1e klasse KNVB dan ook prima gedaan. Na de eerste 7 wedstrijden ongeslagen aan kop te hebben gestaan en de 1e periode te hebben behaald leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat door corona er nog een aantal teams uit de poule konden stappen en de periode titels niet meer geldig waren bleek alles onzekerder te worden. Na de hervatting van de competitie werden er ook een aantal nederlagen geleden maar daarvan herstelde de ploeg van Mohamed Benaya zich weer prima.

Na de winst op FC Zaanstad (7-4) van vrijdag 27 mei was eigenlijk al zeker dat de ploeg definitief als 2e was geƫindigd. In de laatste wedstrijd van het seizoen- die niets meer om het lijf had- werd op vrijdag 3 juni werd in topsporthal De Koog in Koog aan de Zaan vrij eenvoudig met 9-3 gewonnen van asv Arsenal. Daarna was het nog niet duidelijk of de nummers 2 van de poule ook daadwerkelijk zouden promoveren. Tot het verlossende bericht van de KNVB op maandag 13 juni duidelijkheid bracht. In het seizoen 2022/2023 komt FC Zaanstreek 1 dan ook uit in de hoofdklasse KNVB.

juni 13, 2022