Zaanstad- Het vrouwen voetbal zit in de lift maar in de Zaanstreek is er ook zaalvoetbal voor meiden en vrouwen. Al jarenlang hebben de KZZ en de KNVB vrouwen zaalvoetbal hoog in het vaandel. Ook bij de FC Zaanstreek wordt er aankomend seizoen met twee teams deelgenomen aan de competitie.

Voor het aankomende seizoen is er nog een mogelijkheid om teams aan te melden. De KZZ wedstrijden worden voornamelijk op de maandag avond in sporthal Wormer afgewerkt. Maar ook als er wordt gekozen voor KNVB zaalvoetbal is het bij de club mogelijk een voorkeursdag en sporthal naar wens aan te wijzen. Er kan op recreatief of prestatie gerichte basis worden gespeeld. De leeftijd om te starten met zaalvoetbal is 16 jaar of ouder.

Aankomend seizoen stappen de meiden van het Saense Sootje- met wat aanvulling- over naar het schip van FC Zaanstreek. De meeste meiden komen uit Wormerveer en hebben een heden of verleden bij Saenden. Maar ook het huidige eerste elftal zijn meiden die al jaren in Zaandam en Zaandijk hebben gespeeld.

Heb jij interesse om met jou team te komen zaalvoetballen? Bij FC Zaanstreek is er nog ruimte voor een tweetal teams om de vrouwenselectie te completeren. Bij interesse kan er per email contact worden opgenomen met Patricia van Aanholt. Het mailadres is info@fczaanstreek.nl

juli 2, 2023