Zaanstad- Geboren Zaandammer Bilal Başaçıkoğlu speelde afgelopen vrijdag 30 december mee met zijn vrienden  is een TurksNederlands voetballer die bij voorkeur als vleugelspeler speelt. Bilal heeft een Turkse vader en Marokkaanse moeder en is goed bevriend met een aantal spelers van het eerste team van FC Zaanstreek. Met zijn Zaanse voetbalmaten won hij afgelopen vrijdag 30 december 2022 het tweede Zaanse Kerstzaalvoetbal Toernooi in sporthal Wormer.

Bilal Başaçıkoğlu speelde als D-junior twee jaar bij AFC Ajax en moest toen weg. Hierna speelde hij in de jeugd voor HFC Haarlem totdat die club in 2010 failliet ging en hij voor de amateurs van RKSV Pancratius ging spelen. In 2011 werd hij vervolgens gehaald naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen.

sc Heerenveen

Başaçıkoğlu komt als B-junior in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Hier vielen zijn prestaties al snel op en werd daardoor opgeroepen voor verschillende jeugdelftallen van de KNVB. Zijn prestaties werden ook door Heerenveen beloond door hem twee keer in korte tijd een (verbeterd) contract aan te bieden. Hij debuteerde op 8 november 2013 voor Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. In verband met blessures van een aantal aanvallende spelers, waaronder Uche Nwofor en Yanic Wildschut, zat hij die wedstrijd voor het eerst op de bank. Hij viel in de 87ste minuut in voor Hakim Ziyech. De eerst volgende speelronde maakte hij ook meteen zijn basisdebuut in de 1-1 gespeelde wedstrijd tegen PSV vanwege een blessure van Alfreð Finnbogason. Na 78 minuten werd hij vervangen door Wildschut. Op 19 december 2013 maakt hij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie in het duel tegen AZ, dat uiteindelijk met 1-5 gewonnen werd door sc Heerenveen.

Feyenoord

Op 31 juli 2014 maakte hij de overstap voor drieënhalf miljoen euro naar Feyenoord. Hij maakte zijn debuut voor Feyenoord op zondag 10 augustus 2014, toen hij na 67 minuten werd gewisseld voor Ruben Schaken in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (0-1).

Turkije

Hij maakte in 2018 de overstap van Feyenoord naar Kayserispor, alwaar hij een driejarig contract tekende. In december 2019 liet hij zijn contract ontbinden. In januari 2020 verbond hij zich aan Trabzonspor. Nadat zijn contract daar in januari 2021 ontbonden was, ging hij naar Gaziantep FK.

Heracles Almelo

Op 20 mei 2021 werd bekendgemaakt dat Basacikoglu terugkeerde naar Nederland. Hij tekende een tweejarig contract bij Heracles Almelo.

Huidige club A.S. Tuzlaspor

Bilal Başacıkoğlu maakt per direct de overstap naar Tuzlaspor A.Ş. De 27-jarige vleugelaanvaller vertrekt na een dienstverband van één seizoen bij Heracles Almelo en tekent bij de Turkse club dat uitkomt in de TFF 1. Lig, het tweede niveau van Turkije.

Başacıkoğlu kwam in de zomer van 2021 over van Gaziantep FK en speelde in totaal 30 wedstrijden in het zwart-wit van Heracles Almelo. Tuzlaspor is een Turkse voetbalclub uit Tuzla in de provincie Istanbul, uitkomend in de TFF 1. Lig, het tweede niveau van Turkije. De club speelt haar wedstrijden in Tuzla Belediyestadion en speelt sinds de oprichting in 1954 in een wit-blauw tenue.

januari 2, 2023