Wormerveer- Bouwbedrijf Van der Gragt is sinds dit seizoen de nieuwe hoofdsponsor van FC Zaanstreek. Het bedrijf is van Koen van der Maat die eveneens bij de vereniging actief is. Koen van der Maat van Van der Gragt is zelf ook actief binnen de vereniging waar hij een aantal keer per jaar met het 35+-team op het veld staat en daarnaast wekelijks in de zaal. Van der Maat kan van beide disciplines genieten. “Het is voornamelijk leuk om met je vrienden te zijn”, zo vertelt hij.

Het 35+-team moet een aantal vrijdagavonden per jaar aantreden op een half veld. Daarbij vinden meestal vier tot vijf wedstrijden plaats, die elk een duur van 25 minuten heeft. Het is voor de spelers op het veld dan flink aanpoten. “Daar wordt een andere conditie van ons gevraagd dan normaal in de zaal. We doen het echter voor ons plezier en lachen veel met elkaar op het veld. Tegelijkertijd willen we natuurlijk ook winnen.”

Van der Maat is vaker in de zaal terug te vinden. “We hebben een hecht vriendenteam dat in de middenmoot staat. Het gaat daarbij voornamelijk om het plezier en de gezelligheid. Na de wedstijden blijven we altijd nog even in de kantine om met elkaar een biertje te drinken. Dat is gezellig.” Hij heeft daarbij een uitstekend contact met Ralph Kerssens. “Ik ken hem van vroeger en we praten altijd goed met elkaar. Ik zit dan ook fijn bij FC Zaanstreek.”

De hechte band met Kerssens bewoog Van der Maat om de club te gaan sponsoren. “Ralph vertelde me dat er een sponsor ging afhaken en vroeg me of ik dit wellicht interessant zou vinden. Ik zie het als een manier om FC Zaanstreek een steun in de rug te geven en heb daarom ‘ja’ gezegd.”

Aangezien de relatie tussen Van der Maat en FC Zaanstreek goed is, verwacht hij voorlopig niet bij de club te vertrekken. “Onze spelers hebben allemaal een leeftijd tussen de 35 en 45 jaar oud, waardoor ze nog wel een aantal jaren kunnen blijven voetballen. Het geeft ons een manier om lekker bezig te zijn en elkaar ondertussen wekelijks te blijven zien. Daarom gaat het bij ons niet alleen om de prestaties, en zelf wil ik mijn kwaliteiten op het veld ook niet overschatten, maar het is gewoon leuk om gezamenlijk actief te zijn.”

april 6, 2023