Zaanstad- Zaalvoetballers vinden het misschien vanzelfsprekend dat er elk weekend iemand klaar staat om hun wedstrijd in goede banen te leiden. Dat is het natuurlijk niet. In het seizoen 2022/’23 stond er bij maar liefst 541.164 wedstrijden een scheidsrechter aan de aftrap. Meer dan een half miljoen voetbalduels! Door heel Nederland, op allerlei velden en in vele zalen.

Mede dankzij de (assistent-)scheidsrechters konden meer dan een miljoen voetballers van het spelletje genieten. Daarom kunnen we niet vaak genoeg zeggen: #scheidsbedankt!
Van 30 september tot en met 8 oktober vindt dit jaar de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats en is het moment daar dat we onze (assistent-)scheidsrechters op het veld en in de zaal weer de eer geven die hen toekomt. Zonder (assistent-)scheidsrechters, geen voetbal en fairplay op de velden en in de zaal!

Hoe bedankt FCZSW/FC Zaanstreek de (assistent-)scheidsrechters?
Waardering uitspreken kan op verschillende manieren. Denk aan een applaus samen met de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd, schrijf een bedankkaartje voor jouw verenigingsscheidsrechters of leg een presentje klaar in de kleedkamer. Denk als vereniging na over hoe je de (assistent-)scheidsrechters kunt bedanken, maar laat ook spelers en trainers dat zelf doen. De KNVB en ARAG roepen zoveel mogelijk verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers op om ook mee te doen.

Deel jullie initiatief op Instagram en/of Twitter met #scheidsbedankt. Ook handig om inspiratie op te doen.

Meer informatie vind je op www.knvb.nl/weekvandescheidsrechter. We hopen op een mooie deelname vanuit FCZSW/FC Zaanstreek. Wij hopen dat er teams en leden zijn die met een leuke geste of goed idee komen. Want we moeten het met zijn allen doen! Samen voor de winst, samen FC Zaanstreek.

Met sportieve groet,
Het bestuur

september 9, 2023