Zaanstad- Volgende week starten ook de 7 tegen 7 voetballers. Op het veld van cvv Blauw Wit W doet FC Zaanstreek 35+ 1 op vrijdag avond 11 maart 2022 mee met de KNVB 7 tegen 7 competitie op half veld. Dan is het direct gastheer  en krijgt het Sporting Krommenie, cvv Blauw Wit, FC Uitgeest en sv Meervogels`37 in Westknollendam over de vloer.

Voetbal verdwijnt niet zomaar uit je bloed. En dat geldt zeker voor onze ‘veteranen’. Voor het voorjaarsseizoen voor het 7 tegen 7 voetbal heeft de 35+  zich weer ingeschreven.Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7×7 35/45+ deze mini voetbalcompetitie opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal blijft een fantastisch spel.

Bij 7×7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7×7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

7×7 voor- en najaarsreeks

Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier of vijf vrijdagavonden. Onze mannen spelen op vrijdagavond om 20:00 uur op

vrijdag 11 maart 2022 Westknollendam (cvv Blauw Wit W) FC Zaanstreek

vrijdag 25 maart 2022 Krommenie (Sporting Krommenie)

vrijdag 11 april 2022 Westknollendam (cvv Blauw Wit W.)

vrijdag 22 april Uitgeest (FC Uitgeest)

vrijdag 13 mei Akersloot (sv Meervogels`31)

7×7 competitie

Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7×7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

knvb—informatieblad-inschrijving-7×7-voetbal-voorjaarsreeks-2022

maart 3, 2022