Zaanstad- Het is spijtig maar minister president Rutte ziet niets in het terugdraaien van het sportverbod na 17.00 uur voor amateurs. Wie niet waagt, dat bleek gister tijdens het kamerdebat over de lijn die getrokken is bij 17.00 uur. Demissionair premier Mark Rutte ziet er niets in om het verbod op amateursporten na 17.00 uur terug te draaien.

Een deel van de Kamer wil dat dit deel van de coronamaatregelen wordt versoepeld omdat sporten gezond is, bleek woensdag uit het coronadebat.”Ik heb hier grote moeite mee”, zei Rutte.
“Je krijgt dan weer grote groepen mensen die gaan bewegen met brengen en halen. Dat kunnen we niet hebben.”

Het OMT heeft in het laatste advies berekend dat dit pakket aan maatregelen zorgt voor 20 tot 25 procent minder contacten die tot besmettingen leiden. Rutte wil niet “onder het OMT-advies zakken”. De zorgen in de ziekenhuizen zijn volgens de premier te groot om het pakket te verlichten. Hij vraagt de Kamer op zijn minst met alternatieve maatregelen te komen om het sporten in de avond te compenseren. Wel beloofde Rutte dat als er wat ruimte komt, dan gaat de sport voor jongeren als eerste weer open.

‘Wedstrijden mogen wel, maar training niet’

Onder andere D66, CDA, SP en GroenLinks zetten vragentekens bij het sportverbod na 17.00 uur voor amateurs. SP en GroenLinks vragen het kabinet om in ieder geval buitensporten ook in de avond door te laten gaan. “Wedstrijden mogen wel, maar training niet”, zei GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld tijdens het debat. D66-Kamerlid Jan Paternotte merkte op dat de kleedkamers nu juist drukker zijn, waardoor de maatregel averechts kan werken. Eerder op de dag liet RIVM-baas Jaap van Dissel tijdens een technische briefing in de Kamer weten dat het sporten voor de jeugd na 17.00 uur “als eerst weer in ere zou worden hersteld”. Tot zeker 19 december moeten tal van sectoren, zoals de horeca, niet-essentiĆ«le winkels en sportlocaties, om 17.00 uur de deuren sluiten om het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnamen omlaag te krijgen.

Bron: nu.nl

<img src=”https://voetbalinzaanstad.nl/wp-content/uploads/2021/12/witte-ronde-bureauklok-die-vijf-uur-toont-die-op-wit-wordt-geisoleerd-lege-witte-klok-met-17-00-of-05-00-uur_73762-319.jpg” alt=”” width=”338″ height=”338″ class=”alignnone size-full wp-image-19837″ />

december 2, 2021
Tags: , ,