Zaanstad- De indelingen in categorie A van het zaalvoetbal voor het seizoen 2022/’23 zijn gepubliceerd.  FC Zaanstreek speelt aankomend seizoen in de hoofdklasse-A. Op vrijdag 19 augustus zal de publicatie van het wedstrijdschema bekend worden gemaakt. Ook speelt het 1e team mee voor de beker. Vrijdag 19 augustus wordt de bekerloting bekend gemaakt.Vanaf dit moment zijn de indelingen te zien op voetbal.nl, zowel op de website als in de app.

Sportieve wensen en geografische indeling

Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen. Bij de competitie-indeling wordt naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen, rekening houdend met de voorkeurspeeldag en de beschikbaarheid van sporthallen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in minder reisafstanden bij uitwedstrijden. Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat helaas niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen.

Belangrijke data start beker en competitie

De publicatie van het wedstrijdschema van categorie A (reguliere competitie) volgt op vrijdag 19 augustus 2022 met uitzondering voor de districten Zuid 1 en Zuid 2. Voor deze teams volgt vrijgave van het wedstrijdprogramma op 12 augustus 2022.

Het seizoen 2022/’23 start voor de categorie A vanaf 5 september 2022. Voor de bekendmaking van de indelingen en nummeringen van categorie B verwijzen we naar de belangrijke data start seizoen 2022/’23.

juli 26, 2022