Krommenie- Donderdag avond zal Jong FC Zaanstreek debuteren op de FEBO Zaanstad Cup in Krommenie. Op het Provily sportpark van voetbalvereniging Sporting Krommenie is sinds dinsdag het toetje van het Zaanse voetbal bezig. De afgelaste wedstrijden van dinsdag avond worden donderdag avond en zaterdag ochtend ingehaald. Onze mannen staan voor een uitdaging met een gemiddelde leeftijd van nog geen 19 jaar. Volgend seizoen 23/24 gaan de heren van de huidige jo19-1 (Jong FC Zaanstreek) de overstap naar de senioren (FC Zaanstreek 3) maken.

Het zal totaal wat anders zijn dan wat normaliter de maat is. Het eerste duel tegen Patrick Huisman en de mannen van het Zaans oranje. De Zaandammers hebben een prima seizoen gedraag na de degradatie in seizoen 21/22. Het afgelopen seizoen eindigde ZCFC in de subtop van de 4e klasse zaterdag.

De zaterdag selectie van Fortuna Wormerveer werd in de nacompetitie om promotie naar de zaterdag 2e klasse uitgeschakeld. Inmiddels is Bert Onclin als trainer voor het nieuwe seizoen aangesteld.

sc Hercules Zaandam van trainer Eric Heerings wilde dit seizoen ook graag promoveren uit de zondag 3e klasse maar stuitte in de nacompetitie op Always Forward. Donderdag avond staat de ploeg op de FEBO Zaanstad Cup tegenover Jong FC Zaanstreek.

Het programma van donderdag 22 juni 2023:

18:00 uur FC Zaanstreek- ZCFC

20:15 uur FC Zaanstreek- Fortuna Wormerveer (zat)

21:45 uur sc Hercules Zaandam- FC Zaanstreek

juni 22, 2023