Zaanstad- Maandagavond zijn tijdens de persconferentie weinig nieuwe maatregelen dan wel versoepelingen bekend gemaakt, met als gevolg dat het voortzetten van de competitie voor Zaalvoetbal A-categorie helaas niet meer mogelijk is. Zij stromen door naar de KNVB Regiocup. We hopen uiteraard dat de Regiocup zo snel mogelijk gestart kan worden. Alle voorbereidingen zijn hiervoor getroffen, dus zodra de maatregelen het toelaten, gaat de KNVB Regiocup van start. Uiteraard is het de bedoeling om jullie in die Regiocup volop in te zetten!

Resterende competities
Zoals in de routekaart is aangegeven is er voor de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 competities nog wel een mogelijkheid om de competitie uit te spelen. Zij zijn reeds zonder beperkingen aan het trainen. We hopen dat tijdens de volgende persconferentie op 23 maart versoepelingen worden aangekondigd (per 30 maart), zodat het spelen van wedstrijden mogelijk zal zijn en de competitie hervat wordt. Indien dit niet mogelijk is, zullen deze competities ook doorstromen naar de KNVB Regiocup. Zodra hierover meer duidelijkheid is, informeren we jullie over hoe de arbitrage voor deze competities en de Regiocup er precies uit zal zien.

Vanaf 27 jaar trainen met vier
Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten, dat geldt dus ook voor officials. Voorwaarden is dat de sporters 1,5 meter afstand houden.

Groepsindeling officials
Op dit moment wordt gesproken over de gevolgen van het niet hervatten van de competities op de groepsindeling voor komend seizoen. Over de wijze waarop de promotie-/degradatieregeling wordt toegepast, worden jullie later deze maand geïnformeerd.