Zaanstad- De boodschap van het demissionair kabinet kwam enkele weken geleden hard aan maar was luid en duidelijk. Nederland en dus ook de Zaanstreek gaat opnieuw in lockdown. Een lastig verhaal ook voor onze geliefde zaalvoetballers. Maar ook voor mensen met kleine kinderen, een eigen onderneming en overige werknemers niet iets waar je echt vrolijk van wordt.

Het raakt ons allemaal diep en we zullen allemaal veerkracht moeten tonen om mee te bewegen met alle geldenede maatregelen waarin sporten moeilijk gaat. De feestdagen moeten in kleine kring gevierd worden, geplande uitjes kunnen niet doorgaan en nog even naar de winkelier voor de laatste boodschappen en cadeautjes is er niet meer bij. En in deze donkere dagen, vandaag de laatste van het jaar kijken we terug op een bijzonder jaar.

In de tussentijd blijven we in de Zaanstreek hoopvol. Veel zaalvoetballes kiezen voor alternatieven om fit te blijven. Een stuk hardlopen, wandelen of misschien wel krachtoefeningen thuis. Maar laten we samen nog even volhouden en de wens uitspreken dat we elkaar in het nieuwe jaar weer zullen zien. Fit en gezond en met het idee om in februari de zaalvoetbalcompetitie weer te mogen herstarten. Want dat blijft toch een leuke bezigheid. In het eerste deel van het seizoen 2021/2022 kennen we een aantal teams die bijzonder goed gepresteerd hebben. Dan denk ik met name aan de `koplopers`FC Zaanstreek 1-4 en de jo15-1 die de winterstop ingaan als lijstaanvoerder. Maar ook kunnen we trots zijn op al die andere teams. Zo draaien er nog een aantal teams mee in de bovenste regionen van de zaalvoetbalcompetitie. Wat te denken van ons 2e en 9e elftal. Deze teams staan hoog in de subtop maar belangrijker dan dat is misschien wel het goede gedrag en spelopvatting van al deze teams. Er zijn hebben dit jaar weinig tot geen noemenswaardige incidenten plaatsgevonden en dat doet mij deugd. Laten we vooruit kijken naar de herstart van de zaalvoetbalcompetitie, de eredivisie die in januari weer van start gaat en het EK dat medio januari zal gaan plaatsvinden, hopelijk weer met publiek!

Ik wens jullie voor nu en in de toekomst dan ook het allerbeste en maak er een mooi 2022 van. Dan kunnen we met FC Zaanstreek weer samen voor de winst gaan.  Namens de voorzitter en het bestuur.

december 31, 2021