Sinds 2 jaar is Regio College Zaandam sponsor van onze zaalvoetbalvereniging. Omdat in juli de nieuwe zaal wordt opgeleverd willen wij jullie het laatste nieuws mededelen. Ook wij zullen voorafgaand aan het nieuwe seizoen een of meerdere oefenduels spelen in deze nieuwe sportzaal!

Vanaf schooljaar 2014 – 2015 kunnen de leerlingen van het Regio College in Zaandam gebruik maken van de nieuwste sportfaciliteiten. Begin december start namelijk de bouw van een gloednieuwe sportzaal aan de Cypressehout in Zaandam. Tijdens de bouw van het inventieve ontwerp moeten de lessen natuurlijk wel gewoon doorgaan.

Om te kunnen bouwen moet er gewoekerd worden met ruimte op het terrein van het Regio College. Door de sportzaal op palen te zetten boven het parkeerterrein wordt er dubbel gebruik gemaakt van de beperkte vierkante meters. En het levert ook nog eens een inventief ontwerp op. Er komen twee zalen, die door middel van een schuifwand gemakkelijk tot één grote zaal om te bouwen zullen zijn. De sportzaal krijgt door middel van een grote glazen wand uitzicht naar buiten. Verder komen er extra faciliteiten zoals een klimwand en (bedrijfs-)fitnessmogelijkheden.

Verkeersplan
De lessen en activiteiten bij het Regio College moeten tijdens dit grote bouwproject gewoon doorgaan. Er zijn daarom praktische en creatieve oplossingen bedacht om te kunnen bouwen in een bestaande situatie. Omdat er tijdelijk minder parkeerruimte is, het bouwterrein niet toegankelijk is en looproutes gewijzigd zijn, is er een verkeersplan opgesteld. Dit verkeersplan moet ervoor zorgen dat alle leerlingen, medewerkers en bezoekers hun fietsen, brommers of auto’s kwijt kunnen. Verder is er een aantal maatregelen genomen om de hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

mei 13, 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.