Krommenie- Met twee kersverse nieuwe teams binnen de gelederen was het plezierig om nog voor de kerst/jaarwisseling voor de mannen van FC Zaanstreek jo919-1 en 2 nog eens bij elkaar te komen om een zaalvoetbalwedstrijd te spelen. Dit om de spelregels beter te leren kunnen, de plofbal en de ondergrond. In sportcentrum Trias in Krommenie werd er vrijdag avond 23 december dan ook een interessante zaalvoetbalwedstrijd gespeeld tussen FC Zaanstreek jo19-1 en FC Zaanstreek 2. Voor de j019-1 was dat het 3e oefenduel in de maand december.

Beide teams deden niet veel voor elkaar onder. Met veel jeugd op de tribune was het een prima ambiance in Krommenie. De jeugdteams jo15-1-2 en 4 speelden voorafgaand aan het duel namelijk een onderling kerst toernooi.

De uitslag van 5-6 was dan ook een uitslag die net zo goed andersom gekund had. Al moet wel gezegd dat het in verdedigend opzicht bij de jo19-1 organisatorisch nog beter moet. Er lag teveel ruimte op de eigen helft waardoor FC Zaanstreek 2 halverwege de tweede helft kon uitlopen naar een 2-6 voorsprong. Op karakter knokten de jonge Zaankanters zich nog knap terug door een aantal fraai uitgespeelde aanvallen die uitstekend werden afgerond. Beide teams moeten inmiddels klaar zijn om te starten aan de competitie. Voor FC Zaanstreek 2 is het programma in de 3e klasse nog niet bekend. Vrijdag werd voor FC Zaanstreek jo19-1 duidelijk wie de tegenstanders werden. In de 1e klasse-5 speelt het in een poule van 6 tegen zvv Avenhorn/K&S jo19-1, zvv Nieuweboer Architecten jo19-1, sc Spirit`30 jo19-2, Hovocubo jo19-1. Op vrijdag 20 januari opent de ploeg met een uitduel in de Koggenhal in De Goorn tegen zvv Avenhorn K&S jo19-2.

 

december 25, 2022