Zaanstad- Vanaf het seizoen ‘22/’23 start de KNVB met het aanbieden van 7×7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor 18 tot en met 34 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+.

Het steeds populairder wordende 7×7 Voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Het doel van 7×7 Voetbal 18+ is dan ook het behouden van de voetballers in de leeftijdscategorie 18-34 en de uitstroom bij het bestaande 11×11 tegen te gaan.

Met het verbreden van het aanbod 7×7 Voetbal biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om senioren voetballers langer te behouden. Met name in de doelgroep 18-34 is de uitstroom van voetballers hoog. Teams vallen uit elkaar, omdat het huidige aanbod niet meer past in het leven van de voetballer.

Deelname delen
Zie jij als club de kansen om te starten met 7×7 Voetbal 18+ en hebben jullie wellicht al een team op het oog? Via onderstaand formulier willen wij clubs de mogelijkheid geven om eventuele interesse in deelname te delen. Op deze manier kunnen wij clubs koppelen en de mogelijkheden van nieuwe competities in kaart brengen.

Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen met jouw verenigingsadviseur. Belangrijk: Dit betreft geen inschrijving. De daadwerkelijke inschrijving van teams vindt pas in juni plaats.

Met 7×7 voetbal speelt de KNVB in op een toenemende behoefte. Foto: KNVB Media

maart 21, 2022