Zaandam- Te gekke voetbalmoves op hiphop beats met straatvoetballers? Ga naar Can You Kick It van ISH Dance Collective op vrijdag 10 februari. Een battle voorstelling met moves uit het straatvoetbal en breakdance. Zulke discipline en vuur heb je nooit eerder gezien. Ook Zaankanter Edward van Gils speelt hierin mee. En jeugdspelers van FC Zaanstreek kunnen hier met korting getuige van zijn.

ISH Dance Collective: FTBLL – Can You Kick It

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling FTBLL – Can You Kick it. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL- Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium.

In FTBLL is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.

Over ISH Dance Collective
ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar. Wars van formats en restricties, zoekt choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris al meer dan twintig jaar zijn weg buiten de gebaande paden. 

Jij krijgt korting! Voor €15,- ben je erbij. Vul via onderstaande link bij kortingscode VOETBAL in en bestel je kaarten.

https://zaantheater.nl/nl/theater/agenda/seizoen-2022-2023/ish-dance-collective

Let op: de korting is niet geldig voor al gekochte kaarten. Wil je meer informatie of meerdere kaarten tegelijk aanvragen mail dan naar info@fczaanstreek.nl

januari 26, 2023