Krommenie- Het aftellen voor de derde FEBO Zaanstad Cup is begonnen. Rowin Bouwmeester presenteerde het geheel afgelopen donderdagavond 25 mei 2023 bij Sporting Krommenie waarbij ook de loting werd verricht. FC Zaanstreek speelt in poule B tegen sc Hercules Zaandam, ZCFC, WSV`30 en Fortuna W (zat). De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 20 en donderdag 22 juni. De finaledag is op zaterdag 24 juni.
Ed Kuijper vertelde over het belang en maatschappelijke doel van het evenement. De maatschappelijke partners zijn ALS Nederland en Zaan de Wandel. De helft van alle opbrengsten gaat naar dit goede doel.

Strijd, sportiviteit en sfeer op het complex van Sporting Krommenie van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 juni. De eerste editie van de FEBO Zaanstad Cup werd bij WSV 1930 in Wormer gehouden. Doordat vv Assendelft de eerste editie wist te winnen werd het evenement vorig jaar op het complex van VVA gehouden. Doordat Sporting Krommenie de 2e FEBO Zaanstad Cup wist te winnen zal over een kleine maand het voetbalfeest in Krommenie plaatsvinden.

De loting voor dames en heren teams werd donderdagavond langs de rand van het A veld- waar het eerste team van Sporting Krommenie op de achtergrond hard aan het trainen was. Diverse Zaanse voetbalrelaties mochten uit de ballenbak een bal trekken en dat bracht de hieronder staande poule indeling tot stand.

Heren Poule A: Sporting Krommenie, RCZ, vv Assendelft, ZVV Zaandijk, vv Jisp.

Heren Poule B: ZCFC, FC Zaanstreek, sc Hercules Zaandam, WSV 1930, Fortuna Wormerveer.

Heren Poule C: ZVC 22, SVA, Fortuna Wormerveer, Sporting Krommenie (zat), WSV 1930 (zat).

Heren Poule D: cvv Blauw Wit W, Saenden, vvv Westzaan, KFC, sv Rood Wit Zaanstad

Vrouwen Poule A: ZVV Zaandijk, Telstar beloften, KFC, sv Rood Wit Zaanstad, vv Assendelft

Vrouwen Poule B: SVA, WSV 1930, Sporting Krommenie, sc Hercules Zaandam, cvv Blauw Wit W.

De heren ploegen uit Poule A en B en vrouwen ploegen uit Poule A spelen dinsdag 20 juni en donderdag 22 juni hun wedstrijden. De heren ploegen uit Poule C en D en de vrouwen uit Poule B spelen woensdag 21 juni en vrijdag 23 juni . De eerste wedstrijden starten om 18.00 uur en het is de bedoeling dat de laatste duels om 22:00 uur zijn afgelopen. Wie er dan op de finaledag op zaterdag 24 juni 2023 tegenover elkaar staan zal op donderdag 22 juni bekend worden.

 

mei 26, 2023