Zaanstad- De KNVB heeft donderdag een reeks versoepelingen in het amateurvoetbal aangekondigd. Volgens de voetbalbond is het tijd voor een volgende fase in de terugkeer naar de situatie van vóór medio maart.

Kinderen tot twaalf jaar mochten sinds kort alweer voetballen, zonder zich te houden aan de anderhalve meter afstand. Dit zal vanaf 1 juni ook gaan gelden voor jeugdspelers tot achttien jaar. Voor volwassenen geldt nog wel dat voetballen alleen is toegestaan als er afstand van elkaar wordt gehouden.

De KNVB bevestigt verder wat premier Mark Rutte woensdag al liet weten: sportkantines mogen per 1 juli weer open, terwijl er eerder nog sprake van was dat dit pas op 1 september weer zou kunnen. Ook mag er vanaf 1 juli weer in de zaal gevoetbald worden, hoewel het risico op besmetting bij binnensporten groter zou zijn dan bij buitensporten.

Of deze maatregelen lang standhouden, zal nog moeten blijken. Als er een tweede coronagolf komt, zullen de versoepelingen terug worden gedraaid, waarschuwt de voetbalbond.

mei 28, 2020