Zaanstad- Op woensdag 19 mei werd de tweede stap gezet van het openingsplan en gingen binnensportlocaties open. Weliswaar zijn er spelregels voor sporten tijdens corona, maar ondanks dat zullen veel zaalvoetballers en zaalvoetbalsters blij zijn dat er weer iets mogelijk is. Daarom gaat FC Zaanstreek starten met het geven van gratis zaalvoetbal clinics in de vorm van een nieuw op te zetten zaalvoetbal academy.

Spelers en speelster t/m 17 jaar mogen gezamenlijk binnen sporten, waarbij 1,5 meter afstand houden niet verplicht is. Jeugdteams mogen trainen of wedstrijden spelen, waarbij wedstrijden alleen zijn toegestaan tussen teams van dezelfde vereniging. Dat betekent dat we volgende week gaan starten met de jeugd zaalvoetbalcampagne. Bij FC Zaanstreek is het mogelijk je aan te melden voor de teams:

jo11-   9/10/11 jarigen (tot en met geboortejaar 2010/2011)

jo13-   12/13 jarigen (tot en met geboortejaar 2008/2009)

jo15-   14/15 jarigen (tot en met geboortejaar  2006/2007)

jo17-   16/17 jarigen (tot en met geboortejaar 2004/2005)

jo19-   18/19 jarigen (tot en met geboortejaar 2002/2003)

Wat betekent dat voor zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek?

Afgelopen seizoen heeft jouw onze vereniging meerdere jeugdteams ingeschreven voor de jeugdcompetities zaalvoetbal. Helaas is door Corona de competitie helemaal stil komen te liggen en hebben de spelers en speelsters niet meer kunnen zaalvoetballen. Nu met de tweede stap van het openingsplan de binnensportlocaties weer opengaan, biedt dat de mogelijkheid om actie te ondernemen voor onze jeugdleden.

Een mooie gelegenheid om de jeugdleden iets te bieden in de vorm van een training of wedstrijd (t/m 17 jaar). Veel jeugdzaalvoetballers zullen staan te springen om weer te mogen trainen en/of wedstrijden te spelen in de zaal. In week 21 gaat zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek starten met de voorbereiding op het nieuwe zaalvoetbal seizoen 2021/22. Hierin zal de eerste helft van de bijeenkomst in het teken staan van wat oefenvormen terwijl in de 2e helft een wedstrijd wordt gespeeld. Onze trainingen, voor alle leeftijden zijn ook te vinden op het trainersplatform Rinus https://rinus.knvb.nl/. Via het kopje trainingen kun je selecteren op leeftijd, aantallen, etcetera. Hoewel deze oefeningen voor veldvoetbal zijn gemaakt, kunnen deze prima worden gebruikt om ook in de zaal toe te passen. Wij zijn daarom nog op zoek naar spelers, coördinatoren en begeleiders. Meld je aan via info@fczaanstreek.nl