Den Helder- In het laatste competitieduel heeft FC Zaanstreek zich maandagavond in sporthal De Brug in Den Helder weten veilig te spelen. Het duel van afgelopen vrijdag kon in overleg met Zeemacht worden verzet en afgesproken werd om het thuisduel voor de Zaankanters in Den Helder te spelen. Doordat directe concurrent om de veilige 9e plaats OS Lusitanos 2 van kampioen HZV/Het Vennewater 2 verloor wist FC Zaanstreek 1 zich- door een 3-3 gelijkspel tegen Zeemacht- veilig te spelen.

De zaalvoetballers van Zeemacht maakten het spel maar het was FC Zaanstreek dat op de counter op een 2-0 voorsprong kwam. Dat was ook de ruststand maar na twee minuten spelen in de 2e helft viel de aansluitingstreffer al vroeg. De ploeg uit Den Helder bleef druk zetten maar wederom op de counter kon de 3-1 worden genoteerd. Met nog vijf minuten te spelen bezweken de Zaankanters toch onder de druk en werd het nog even spannend bij de stand van 3-3. Zowaar had een onverdiende 4-3 nog kunnen vallen maar dat had iets teveel van het goede geweest. FC Zaanstreek kon leven met het terechte gelijke spel en eindigde met een punt voorsprong op het Amsterdamse OS Lusitanos in het zaalvoetbalseizoen 2022/2023 op de 9e plek.

Dat betekent dat ook volgend jaar in de KNVB hoofdklasse kan worden uitgekomen. Een knappe prestatie van ‘the new Great Old’.

april 25, 2023