Zaanstad- Het was even flink zoeken bij de Breedtesporthal De Koog bij het topsportcentrumin Koog aan de Zaan waar je de sporthal binnen kon komen. Er wordt namelijk nog steeds gevaccinneerd maar de hoofdingang bleef dicht dus moest men via een tussendeur binnenkomen. Het team van aanvoerder Robbin Haak speelde maandag avond 6 september de tweede competitie wedstrijd. Vorige week maandag werd in de 2e klasse al een verdienstelijk punt gepakt tegen zvv Oudenaren 1 (3-3) en maandag avond werd hier een goed gevolg aan gegeven.

De winst werd gepakt want de ploeg speelde als collectief en met voldoende wissels. Iets waar het in de voorgaande jaren nogal eens aan schortte. Er werd maandag avond slap aan het duel begonnen maar naarmate de wedstrijd vorderde kon het initiatief naar de ploeg toe worden getrokken en bleek dat de mannen van FC Zaanstreek 4 behoorlijk kunnen zaalvoetballen. En nog eens over scorend vermogen blijken te beschikken. Met handige spelers als Menno Zoon en Roy Nieuwkoop heeft de ploeg veel kwaliteit in huis. Een uitblinkende keeper Ton Hak bracht een paar keer voortreffelijk redding en behoedde zijn ploeg voor een aantal tegentreffers. Er werd flink gescoord zag ook de geschorste Jan Pool die nog een paar wedstrijden moet zitten voor een rode kaart. Hij kwam per elektrische stap richting de sporthal en kon deze eenvoudig tegen de tribune parkeren en ook hij zag uiteindelijk de teller oplopen tot 9 doelpunten voor en 5 tegen. De eerste overwinning van het seizoen is een feit en met 2 gespeeld 4 gaan de mannen met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet. Het publiek dat kwam kijken naar het geroutineerde elftal zag dat het goed zat en genoot met volle teugen.

In de 2e klasse wordt er twee keer tegen elkaar gespeeld worden. De poule bestaat uit: the Match 1, the Match 2, the Counters 5 , the Counters 6, the Counters 7, G.V.O. 1, Kirsehir City 1, FC Zaanstreek 4, FC Zaanstreek 5, FC Zaanstreek 6, ZVV Oudenaren 1.

De volgende wedstrijd is op maandag 13 september om 21:10. Dan speelt FC Zaanstreek 4 uit in Sporthal Oostzaan tegen Tweede Kamer 1.

Aanwezig spelers FC Zaanstreek 4: R.Haak, J.Pool, R.Nieuwkoop, G.Mantel, D.Rietveld, T.Hak, R.Bruijnestein, M.Zoon

Uitslagen

maandag 6 september 2021

Sporthal Wormer 1
FC Zaanstreek/COVEBO 1 vs The Counters 6 (Dames) 0-6

Breedtesporthal de Koog (Koog aan de Zaan)

FC Zaanstreek/COVEBO 4 vs Kirsehir City 1 9-5

FC Zaanstreek/COVEBO 7 vs The Counters 10 4-2