Koog aan de Zaan- Het stond niet altijd even goed maar toch wisten de jongens van FC Zaanstreek 7 de buit binnen te halen. Al na een kwartier stond de ploeg in sporthal De Koog in Koog aan de Zaan met 2-0 door onoplettendheid achterin. Doelman Fikret Kanal werd twee keer op het verkeerde been gezet en leek een ongelukkige avond tegemoet te gaan. Niets van dat alles bleek waar want de keeper werd man of the match met een paar allesbeslissende reddingen.

Het was niet altijd even goed maar vermakelijk om naar te kijken was het wel. Zeker niet na de 2-0 achterstand had de ploeg de zaken achterin dicht moeten houden. De teamorganisatie stond niet goed en het was dan ook aan de doelman te danken dat de 3-0 niet kon worden binnengetikt. Een allesbeslissend moment want de redding betekende een uitbraak op de counter en zo kon de aansluitingstreffer van 2-1 worden genoteerd. Door enthousiast aanvalsspel en een goede conditie en voldoende wissels kon de achterstand terecht worden omgebogen naar een 2-4 overwinning. Mede door de technisch vaardige voetballers Erhan Ceylan, Mehmet Alci en Onur Saricam in de gelederen heeft de ploeg garantie voor een aantal doelpunten per wedstrijd. Aanvoerder Yucel Yalcin viel geblesseerd uit met een hamstring blessure maar zag zijn ploeg in de slotfase overeind blijven staan na een flink offensief aan de zijde van the Counters in de laatste paar minuten. Net als vorige week- toen werd in Wormer met 4-10 gewonnen van `t Zonnetje 1- werd de volle buit behaald en staat `the New Great Old`er met 2 gespeelde wedstrijden en 6 punten prima voor zo in het begin van de nieuwe zaalvoetbalcompetitie in de 3e klasse B. De ploeg zit in de poule met de teams: Cafe `t Zonnetje 1, FC Zaanstad 6, FC Zaanstad 7, Saen United 1, the Counters 10, The Match 5, The Match 7, WSV`30 2, FC Zaanstreek 7.

Aanwezig: Yucel Yalcin, Emre Eskiyenenturk, Nuh Karabag, Ferhat Gokalp, Mehmet Alci, Erhan Ceylan, Onur Saricam, Fikret Kanal

Afwezig: Onur Yildirim

Maandag 6 september: Sporthal de Koog- Koog aan de Zaan

3e klasse B: the Counters 10- FC Zaanstreek 7 2-4

 

september 7, 2021