Wormer- In Wormer op de velden van WSV`30 werd er deze week gestreden om de Zaanstad Cup 2021. Daar was FC Zaanstreek een verrassende deelnemer. Doordat diverse selectie teams van onder andere ZCFC, zvv Zaanlandia en KFC niet meespeelden werd FC Zaanstreek door organistor Sportsgen gevraagd of het lukte om last minute een team op de been te brengen.  Na overleg met wat aanvoerders bleek dit haalbaar. Ongetraind en de meeste al tijden niet meer op veld spelend bleek er toch een aardig team te staan.

Dat de zaalvoetballers de underdog waren was niet gek. Ook de poule indeling en twee wedstrijd avonden- op donderdag 9 en vrijdag 10 juli- met duels tegen eerste selectie teams van vvv Westzaan, RCZ en vv Assendelft was eigenlijk iets te gek. Maar ondanks dat werden de Zaankanters absoluut niet van het kastje naar de muur gestuurd. Sterker nog, tegen zondag eersteklasser vv Assendelft kon het tot en met de rust leuk meevoetballen en hield het de Assendelvers op 0-0. In de tweede helft, na een vroege tegentreffer was het gedaan en werd het uiteindelijk 0-4. Tegen RCZ werd nog brutaal een 1-0 voorsprong gepakt. Hier werd met 1-5 verloren terwijl ook vvv Westzaan met 4-0 net iets sterker bleek. Al met al konden onze jongens terugkijken op twee leuke avonden.

De club wil hierbij alle spelers: Guillermo, Sergio, Rens, Erwin, Jowel, Vince, Natano, Nigel, Melvin, Martijn, Moj, Linden, Laurens, Pearl, Ralph bedanken voor hun inzet.

 

juli 11, 2021