`t Zand- In het Noordhollandse `t Zand- dat ligt naast Schagen in de kop van Noordholland- is FC Zaanstreek 1 er niet in geslaagd om resultaat te behalen. Zonder coach Mohammed- hij is met vakantie- en zonder de gebroeders Nordin en Hamid, Achraf, Ayoub en Bilal bleven er zes spelers over die op maandagavond de strijd aangingen. Met genoeg kwaliteit stond er een waardig team van zes spelers: Mouad, Achraf, Abdellah, Nedim, Miquel en Albertino gingen voor resultaat.

In de eerste helft voetbalde de Zaankanters prima en kwam het de vroeg opgelopen achterstand van 0-1 goed te boven. Tien minuten voor rust kwam de ploeg op gelijke hoogte en kort daarna had de stand van 1-2 op het bord moeten staan na een goed uitgespeelde tegenaanval waarin Achraf net niet goed uitkwam om de 1-2 tegen de touwen aan te schieten. In de tweede helft een ander spelbeeld.

Net als in de beginfase van de wedstrijd waarin een vroege tegentreffer werd geïncasseerd was het ook vlak na het startsignaal voor de tweede helft dat de ploeg van aanvoerder Mouad tegen de 2-1 aanliep. Met slechts één wissel werd het lastig om de druk op te voeren. En bij de 3-1 knakte er wat. Helaas wisten niet alle spelers zich te beheersen en volgde een opstoot waarbij twee spelers een gele kaart kregen (daar waar rood rood op zijn plaats was) en een rode kaart voor de doelman van FC Zaanstreek. Een onbegonnen strijd maar er moet gezegd dat de overgebleven spelers er zeker niet met de pet naar gooiden. De schade bleef hierdoor beperkt tot 6-3 in het voordeel van Sparta`67.

Een compliment voor de strijdlust en het goede gedrag van de meeste Zaankanters. De kaarten die gegeven werden wegens onsportief gedrag passen niet bij onze club en de gedragsregels. En ook past het totaal niet in het spelbeeld dat onze sterke selectie voor ogen heeft. De vlam sloeg in de pan en een aantal spelers benadeelden hun team. Maar het team blijft strijdvaardig en gaat er alles aan doen om vrijdag in het laatste duel te stunten. Op bezoek in Den Helder bij zvv Zeemacht 2 gaan onze jongens nog een keer alles geven voordat er aan het kerstreces kan worden begonnen.

december 13, 2022